Cauta...
TOP
Sanatate

Hipertiroidia – cum se manifestă și care sunt alimentele indicate împotriva acestei suferințe

Hipertiroidia – cum se manifestă și care sunt alimentele indicate împotriva acestei suferințe

Hipertiroidia – Alimente contra hipertiroidiei. Când glanda tiroidă incepe să producă hormoni in exces, avem de-a face cu o hipertiroidie.

În această situație, glanda tiroidă este hiperactivă, iar metabolismul are de suferit. Hipertiroidismul apare ca o consecință a unei alte probleme a tiroidei sau pe fondul administrării unor medicamente.

Hipertiroidia – Pacientul hipertiroidian va avea o tiroida hiperactivă, producând prea mulți hormoni tiroidieni pentru necesitățile sale. Acesta poate observa o pierdere bruscă în greutate, bătăi neregulate ale inimii, transpirație, nervozitate, irascibilitate.

Simptomele sunt: creşterea ritmului cardiac, pierderea bruscă in greutate, bătăi neregulate ale inimii, anxietate, ochii bulbucați, sensibilitate la căldură și transpirație, guşă etc.

Lăsat netratat, hipertiroidismul poate duce la complicații precum: Probleme oculare, oase casante, umflarea și înroșirea pielii, în special în zona labei piciorului și a tibiei (zona de la genunchi în jos);

Bolile de tiroidă se tratează la medicul specialist, este nevoie de o relație strânsă și de durată cu acesta. Doar el va prescrie medicația necesară sau eventualele intervenții chirurgicale.

Însă este bine să cunoști aceste recomandări alimentare, stabilite tot de specialiști, împotriva hipertiroidiei:

  • alimente din familia cruciferelor, crude: conopidă
  • varză de Bruxelles, alune, varză, broccoli, muştar, napi, hrean, spanac
  • fructe de pădure: afine, zmeură, căpşuni;
  • acizi graşi Omega-3 şi proteine: somon, ton, păstrăv, curcan, nuci, ulei de semințe de in;
  • lactate: zilnic, trei porţii de iaurt, lapte sau brânză de vaci;
  • alternative pentru lactate: smochine, prune uscate, semințe de susan;
  • zinc migdale, nuci, seminte de dovleac, alune;
  • fibre: cereale integrale, pâine din cereale integrale, orez brun;
  • condimente: curcumă, ghimbir, rozmarin, scorţişoară, oregano;
  • antioxidanţi şi vitamina D: avocado, broccoli, ulei de măsline;
  • vitaminele C şi E: citrice, ardeiul iute;
  • glicozidele cianogenice: mei, manioc, sorg.
TAGS:

«

Next post:

Vitamina cu rol esențial în buna funcționare a sistemului imunitar! Cele mai puternice 5 surse naturale »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *