
Pentru a avea o alimentație sănătoasă, așa cum scrie în cărțile de nutriție, este important să respectăm o serie de reguli pe care ni le explică specialistul punctual, în continuare.
„Alimentația noastră este împărțită pe categorii de produse, fiecare dintre ele cu bagajul ei nutrițional. Acum, în funcție de acest bagaj sau de ce este în el, vom organiza porțiile produselor pe care le consumăm. Voi explica în continuare, punctual, despre ce este vorba!”, continuă specialistul.
1. Carnea roșie și dulciurile sunt recomandate a fi consumate o dată pe lună.
2. Carnea slabă de pasăre, ouă și lactatele pot fi consumate în porții moderate la fiecare 2 zile sau o dată pe săptămână, depinde de preferințele culinare.
3. Peștele și fructele de mare pot fi consumate chiar și de 2 ori pe săptămână.
4. Fructele, legumele, fasolea, lintea, nucile, semințele, uleiul de măsline, ierburile și condimentele. Acestea sunt recomandate a fi folosite la fiecare masă.
Așadar, iată cât este de ușor, până la urmă, să respecți un stil de viață sănătos. Cu siguranță, în cazul fiecărei persoane în parte, lucrurile sunt ajustabile, iar aici intervine rolul specialistului în nutriție, cel care știe exact cum să porționeze fiecare masă în parte, în funcție de datele fiecărui pacient.
Leave a Comment