Cauta...
TOP
Stil de viață

Listă recomandată de nutriționist: alimentele sănătoase care ne ajută să avem un corp suplu

Listă recomandată de nutriționist: alimentele sănătoase care ne ajută să avem un corp suplu
Este alimentația echilibrată secretul unei siluete 90 – 60 – 90? Ce este, mai exact, alimentația echilibrată?
Este un termen tot mai des folosit, nu știm însă cât de corect înțeles. „Alimentația sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente. Pentru un stil de viață sănătos trebuie să ținem cont de ceea ce mâncăm, de cum mâncăm și de conținutul alimentelor care compun mesele noastre zilnice. De aceea, trebuie să existe un consum echilibrat de macronutrienți (proteine, glucide, grăsimi) și micronutrienți (minerale și vitamine). Alimentația trebuie să fie normocalorică, adică să conțină atâtea calorii cât sunt necesare organismului, în funcție de vârstă, de efortul fizic și intelectual depus.”, explică specialistul în nutriție, Wasim Nazer.

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, așa cum scrie în cărțile de nutriție, este important să respectăm o serie de reguli pe care ni le explică specialistul punctual, în continuare.

„Alimentația noastră este împărțită pe categorii de produse, fiecare dintre ele cu bagajul ei nutrițional. Acum, în funcție de acest bagaj sau de ce este în el, vom organiza porțiile produselor pe care le consumăm. Voi explica în continuare, punctual, despre ce este vorba!”, continuă specialistul.

1. Carnea roșie și dulciurile sunt recomandate a fi consumate o dată pe lună.
2. Carnea slabă de pasăre, ouă și lactatele pot fi consumate în porții moderate la fiecare 2 zile sau o dată pe săptămână, depinde de preferințele culinare.
3. Peștele și fructele de mare pot fi consumate chiar și de 2 ori pe săptămână.
4. Fructele, legumele, fasolea, lintea, nucile, semințele, uleiul de măsline, ierburile și condimentele. Acestea sunt recomandate a fi folosite la fiecare masă.

Așadar, iată cât este de ușor, până la urmă, să respecți un stil de viață sănătos. Cu siguranță, în cazul fiecărei persoane în parte, lucrurile sunt ajustabile, iar aici intervine rolul specialistului în nutriție, cel care știe exact cum să porționeze fiecare masă în parte, în funcție de datele fiecărui pacient.

TAGS:

«

Next post:

Măsurile care au permis redeschiderea cu succes a tuturor școlilor din Anglia: mască opțională și testare anti-COVID în procente uriașe. Grija principală este recuperarea orelor pierdute, bunăstarea copiilor și o înlocuire a sistemului de examinare »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *