Cauta...
TOP
Stil de viață

10 alimente care conțin magneziu, indicate pentru a combate insomnia și anxietatea

10 alimente care conțin magneziu, indicate pentru a combate insomnia și anxietatea

O dietă bogată în magneziu ne aduce numeroase beneficii atunci când vine vorba despre sănătate.

Ajută la buna funcționare a sistemului muscular, reglarea ritmului cardiac și, de asemenea, contribuie la combaterea insomniei și a anxietății. Nutriționistul Gianluca Mech ne spune care sunt alimentele bogate în acest nutrient atât de important pentru organism.

Ciocolată neagră
O porție de 28 de grame de ciocolată neagră ne oferă 15% din necesarul zilnic de magneziu. De asemenea, este benefică pentru sănătatea intestinului și a inimii și este foarte bogată în antioxidanți.

Avocado
Un avocado mediu conține 4% din necesarul zilnic de magneziu. Este bogat în nutrienți și poate ajuta la reducerea inflamației, la reglarea colesterolului și ne oferă senzația de sațietate”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Nuci
Nucile de caju, migdalele și nucile braziliene sunt bogate în magneziu și mulți alți nutrienți esențiali. O singură porție de caju ne asigură 20% din necesarul zilnic de magneziu.
Leguminoase
Leguminoasele sunt alimente bogate în magneziu. De exemplu, o porție de 172 g de fasole neagră conține 29% din necesarul zilnic de magneziu”, adaugă nutriționistu Gianluca Mech.
Tofu
Tofu este un aliment de bază în dietele vegetariene datorită conținutului său ridicat de proteine. Este obținut prin presarea laptelui de soia. O porție de 100 de grame conține 35 mg de magneziu, ceea ce reprezintă 8% din necesarul zilnic. De asemenea, conține 10 g de proteine și o cantitate mare de calciu, fier, mangan și seleniu.
Semințe
Majoritatea semințelor sunt bogate în magneziu. Spre exemplu, o porție de 28 g de semințe de dovleac ne oferă aproximativ 40% din cantitatea zilnică necesară”, explică nutriționistul.
Cereale
Vorbim aici despre cereale integrale precum grâul, ovăzul și orzul, dar și despre pseudocereale, cum ar fi hrișca sau quinoa. Ele sunt foarte bogate în nutrienți, inclusiv în mineralul menționat. O cană de hrișcă gătită conține 86 mg de magneziu, circa 20% din necesarul nostru zilnic. Multe cereale integrale sunt, de asemenea, bogate în vitamine B, seleniu, mangan și fibre.
 Pește gras
Peștele gras este extrem de hrănitor și reprezintă o sursă excelentă de magneziu și alți nutrienți. O porție de 100 de grame de somon fiert sau copt oferă 7% din necesarul zilnic de magneziu”, spune nutriționistul Gianluca Mech.
Banane
Sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și contribuie la prevenirea bolilor de inimă. Sunt de asemenea bogate în magneziu. O banană mare conține 37 mg sau 9% din necesarul zilnic de magneziu. Totodată, aceste fructe conțin vitamina C, vitamina B6, mangan și fibre.
Legume cu frunze verzi
Vorbim aici despre varză, spanac sau kale. De exemplu, o cană de spanac fiert conține 158 mg de magneziu, sau 37% din necesarul zilnic. În plus, legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fier, mangan și vitaminele A, C și K. Ele conțin și mulți compuși vegetali benefici, care ajută la protejarea celulelor și reducerea riscului de cancer”, adaugă specialistul.
Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe gianlucamech.com.ro

TAGS:

«

Next post:

Prejudiciile pe care le poate crea un Ego exacerbat. Atenționările psihologului »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *