Cauta...
TOP
Stiri

Campanie gratuită pentru depistarea precoce a diabetului zaharat și evaluare a riscului de apariție a bolilor cardio-vasculare. Unde poți beneficia de screening fără costuri

Campanie gratuită pentru depistarea precoce a diabetului zaharat și evaluare a riscului de apariție a bolilor cardio-vasculare. Unde poți beneficia de screening fără costuri

Bucureşti – Ilfov este una dintre regiunile cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat, iar peste 70% dintre cazuri afectează persoane trecute de 60 de ani, preponderent femei.

Deși depistarea să este simplă și nedureroasă, în multe cazuri diabetul zaharat rămâne nediagnosticat, astfel încât numărul persoanelor care suferă de această afecțiune ar putea fi mult mai mare. Alături de Bolile Cardiovasculare, Diabetul Zaharat reprezintă principala cauză a deceselor din cauze prevenibile și tratabile în România.

Din aceste motive, Primăria orașului Otopeni, împreună cu Centrul de Diagnostic și Tratament MedIF lansează în luna septembrie o campanie gratuită de screening pentru depistarea precoce a diabetului zaharat și de evaluare a riscului de apariție a bolilor cardio-vasculare. Campania se va adresa locuitorilor din Otopeni și localitățile limitrofe și se va desfășura în orașul Otopeni pe parcursul a șase zile, în perioada 19-21 Septembrie în Parcul Central și în 22-24 septembrie, în Parcul Odăi.

„În perioada pandemiei cu virusul SARS-COV-2, pacienții cronici nu au mai fost considerați o prioritate, mulți dintre aceștia suferind din cauza complicațiilor. Potrivit Comisiei Europene/Public Health, riscurile de a dezvolta un infarct miocardic acut sau un accident vascular cerebral au depașit cu mult riscurile de contractare a COVID-19 și în prezent, bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Diabetul este unul dintre factorii majori de risc pentru bolile cardio-vasculare, alături de sedentarism, fumat sau obezitate. De altfel, într-o campanie de screening anterioară în cadrul clinicii noastre, am diagnosticat mai multe cazuri noi de diabet pe parcursul a două săptămâni”, declară Dr. Cătălina Moinescu, cofondator al clinicii medicale MedIF.

Persoanele interesate vor putea obține rezultatele pe loc, imediat după recoltarea glicemiei. Spre deosebire de majoritatea investigațiilor pe bază de sânge, la măsurarea glicemiei în scop de screening nu este necesar că pacienții să nu mănânce înainte de recoltare probelor de sânge. De asemenea, pacienții vor putea beneficia de măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului pentru evaluarea riscului dezvoltării bolilor cardio-vasculare.

Investigațiile vor fi realizate de personal medical calificat și vor fi gratuite.

Boală cardiovasculară aterosclerotică reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate a pacienţilor diabetici. De aceea, diagnosticul precoce al diabetului zaharat, alături de tratamentul adecvat al acestuia, evaluarea periodică a riscului cardio­vascular reprezintă principala metodă de reducere a morbidității și mortalităţii.

Programul Împreună pentru Sănătate este unul deosebit, prin scopul său, acela de a îmbunătăți starea de sănătate a populației generale și de a oferi sfaturi preventive legate de starea lor de sănătate. Este foarte important faptul că cetățenii pot avea acces în mod gratuit la investigații pe parcursul acestei campanii. Ne dorim să creștem gradul de conștientizare în ceea ce privește diabetul zaharat și bolile cardio-vasculare în comunitatea noastră și ne bucurăm că avem sprijinul Centrului Medical MedIF în acest sens“, declară Gheorghe Constantin Silviu, Primarul Orașului Otopeni.

Despre companieCentrul Medical MedIF este cel mai mare centru de diagnostic și tratament din Otopeni. Echipa formată din 30 medici și asitenți medicali oferă servicii decontate pacienților asigurați în 17 specialități medicale. În cadrul clinicii MedIF, circuitul pacientului cronic este eficientizat la maximum: bolnavii cronici regăsesc în același loc toate specialitățile medicale și chirurgicale de care au nevoie, precum și o abordare interdisciplinară în echipă.

 

TAGS:

«

Next post:

Cel mai mare jucător de pe piața de optică medicală din România anunță schimbări în echipa de top management »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *