Cauta...
TOP
Stiri

Cum se tratează formele ușoare de COVID nou. ”Circulă o variantă de boală virală cu simptomatologie atipică, fără febră, dar cu astenie…”

Cum se tratează formele ușoare de COVID nou. ”Circulă o variantă de boală virală cu simptomatologie atipică, fără febră, dar cu astenie…”

Boala COVID își schimbă forma, pe măsură ce timpul trece. Și dacă până acum existau semne clare ale bolii, noua formă se poate pozitiva la teste chiar fără febră.

Iată cum se poate trata, chiar și în cazul pacienților mai în vârstă. Ne spune medicul Adina Alberts, din proprie experiență.

”Circulă o variantă de boală virală, cu simptomatologie atipică, FĂRĂ FEBRĂ, dar cu astenie, uneori lipsa poftei de mâncare, poate și dispnee discretă, tuse intensă și deranjantă, inițial seacă apoi devine productivă, și care, după ce devine productivă, se termină brusc în 3-4 zile.

Este tot Covid19. Sau cel puțin testele specifice de depistare a Sars-Cov 2 se pozitivează și în cazul acestui tablou de simptome.

Au trecut atât mama mea, în vârstă de 85 de ani, prin această boală, cât și mulți alți pacienți vârstnici de care m-am ocupat. Fără niciun fel de probleme.

Mamei i-am administrat medicație simptomatică, adică:

🔹paracetamol;

🔹sirop de tuse pe bază de plante medicinale dar care conține și albastru de metilen;

🔹vitamine C, D3, complex B, acid folic, zinc;

🔹comprimate pe bază de artemisinin, chinină și eucalipt;

🔹budesonidă în primele două zile de simptome pentru că simțea o ușoară dispnee, dar niciun moment saturația  în oxigen a sângelui periferic nu a scăzut sub 98%. Mama a mai luat :

🔹extract de muguri de coacăz negru;

🔹capsule de cimbrișor, echinaceea, quercetină;

🔹siropuri de tuse din pin/brad și patlagină.

👉Dacă vă regăsiți în simptomatologia de mai sus, nu vă panicați. Este o formă relativ ușoară de COVID, care se tratează acasă.

În orice caz trebuie să cereți sfatul medicilor de familie sau sfatul unui medic specialist care tratează aceast tip de infecție.

👉Pentru persoanele în vârstă este bine de avut în vedere administrarea medicației în manieră perfuzabilă pentru că hidratarea și vitaminizarea la vârstnici este adesea deficitară. Mamei i-am administrat perfuzii, câte o perfuzie pe zi timp de 5 zile. În 500 ml ser fiziologic am adăugat câte o fiolă de vitamina B1, B6, B12 cu acid folic, vitamina C și paracetamol Kabi”, încheie dr. Alberts pe pagina dumneaei de Facebook.

TAGS:

«

Next post:

Cancerele de sânge au, în acest moment, doar șanse teoretice de vindecare. Situație alarmantă: Niciun donator de celule stem hematopoietice în anul de pandemie 2021 »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *