Cauta...
TOP
Stil de viață

Dr. Mihaela Bilic: Sunt laxative naturale! Reprezintă gustarea ideală, satisfac pofta de dulce, se pot mânca și când ai diabet sau ești la dietă

Dr. Mihaela Bilic: Sunt laxative naturale! Reprezintă gustarea ideală, satisfac pofta de dulce, se pot mânca și când ai diabet sau ești la dietă

Dr. Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist, a explicat într-una dintre postările domniei sale despre plusurile și minusurile unei gustări cu multe beneficii.

Este vorba despre smochină, celebrul fruct grecesc. În dieta mediteraneană este nelipsită din meniurile săptămânale, în România probabil că este cazul să ne împrietenim mai mult cu ea.

Ce spune medicul Mihaela Bilic despre smochine, mai ales că a descoperit un sortiment nou, smochinele albe.

”Dacă mi-ar fi spus cineva că o smochină poate să mă surprindă, nu l-aș fi crezut. Recunosc că nu am știut, există smochine albe. Față de smochina clasică (violet), cea albă este mai puțin dulce, are o aromă fructată și un miez portocaliu, precum gemul de caise.

Plus-uri:

-efect laxativ dat de conținutul mare de pectine (fibre solubile) și sâmburii mici (fibre insolubile)

-indice glicemic mediu (IG=50), satisfac pofta de dulce și pot fi consumate în diabet sau cura de slăbire

-aport crescut de minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu) în special pentru sportivi

-practic și ușor de transportat/consumat pe post de gustare concentrată în energie

‼️Minus-uri:

-conțin aproape 20% fructoză, adică zahăr

-față de alte fructe, nu au vitamina C

-smochinele uscate/deshidratate pierd apa și concentrează zahărul, sunt de 2 ori mai calorice decât cele proaspete.

Porția corectă: 3-4 smochine uscate (60-70g) au 80-90cal- de consumat pe burta goală cu un pahar mare de apă pentru efect laxativ.

Nu știu de unde se pot cumpăra, eu le-am descoperit într-un restaurant libanez, iar pe ambalaj scria: white greek figs. Merită căutate, conchide medicul nutriționist.

TAGS:

«

Next post:

Un cunoscut blogger, actor, producător și scenarist din România mărturisește: ”Am COVID! M-am ferit de când a început pandemia cât de mult am putut...” »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *