Cauta...
TOP
Stil de viață

Informații valoroase pentru prevenirea cancerului de stomac, pe locul 6 în topul celor mai frecvente tipuri de cancer! Ghid gratuit cu tot ce trebuie să știi pentru a combate cancerele digestive

Informații valoroase pentru prevenirea cancerului de stomac, pe locul 6 în topul celor mai frecvente tipuri de cancer! Ghid gratuit cu tot ce trebuie să știi pentru a combate cancerele digestive

Cancerul de stomac este pe locul 6 în topul celor mai frecvente tipuri de cancer. De aceea, în era informației, o cunoscută clinică specializată din România lansează un eBook pentru prevenția și lupta împotriva cancerelor digestive.

  • 1.03 milioane de cazuri de cancer de stomac au fost diagnosticate în anul 2018
  • 783.000 de decese au fost provocate de cancerul de stomac în anul 2018
  • Cancerele gastrointestinale reprezintă 26% din totalul cancerelor identificate

Clinica Medicală DigestMed, specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor aparatului digestiv, a lansat pe 4 februarie, de Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerelor, ebook-ul gratuit „Sănătate în doi pași: Stil de viață sănătos și screening medical”, pentru prevenție și luptă împotriva cancerelor digestive.

Cancerul de stomac se află pe locul 6 în topul celor mai frecvente tipuri de cancer, cu 1.03 milioane de cazuri în anul 2018, conform ultimelor date publicate de Organizația Mondială a Sănătății. În ce privește numărul de decese provocate, cancerul de stomac se află pe locul 3, cu 783.000 de decese.

Cancerele gastrointestinale au reprezentat în anul 2018 nu mai puțin de 26% din totalul cancerelor identificate, însă acestea au fost responsabile de 35% din totalitatea deceselor provocate de o formă de cancer, cu 4,8 milioane de cazuri noi și 3,4 milioane de decese asociate în întreaga lume.

De cele mai multe ori, câteva informații relevante despre un stil de viață sănătos, precum și câteva analize de rutină făcute la momentul oportun, fac diferența între viață și moarte. Trăim în epoca multitudinii de surse și forme de informare și devin din ce în ce mai dificil de ales informațiile corecte din multitudinea de informații eronate. Așa că ne-am propus să facem un pas în față și să punem la un loc, sub forma atractivă a unui ebook, informațiile cu ajutorul cărora românii să poată preveni și să poată lupta cu cancerele digestive,” anunță Dr. Elena Ciupercă, medic primar Gastroenterologie.

Ebook-ul „Sănătatea în doi pași: Un stil de viață sănătos, alături de screeningul medical” poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Clinicii DigestMed.

Prima parte a ebook-ului centralizează informații relevante despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, abordând subiectul alimentației, al sportului și al somnului.

Românii vor afla din acest ebook în ce proporții este recomandat consumul de glucide, proteine și grăsimi, ce sunt macronutrienții și micronutrienții, ce presupune o activitate fizică constantă și respectarea orelor de somn sau care este cantitatea optimă de alcool pe care femeile și bărbații o pot consuma.

A doua jumătate a ebookului este dedicată screeningului medical. Peste tot în jurul nostru există bolnavi fără simptome. În lipsa unor teste și examinări de rutină, bolile de care suferă aceștia nu vor fi diagnosticate decât în stadiile finale, când daunele majore au fost deja realizate iar recuperarea completă devine din ce în ce mai greu de atins.

În partea a doua a ebook-ului prezentăm metodele generale de screening, vorbim despre analizele anuale și despre testele care trebuie realizate preventiv în funcție de sex și grupa de vârstă. O femeie de 20 de ani trebuie să facă alte teste față de o femeie ajunsă la menopauză, la fel cum un bărbat fumător proaspăt ieșit la pensie trebuie să realizeze alte teste și cu o altă frecvență  față de un tânăr activ. Trăgând linie, principalul mesaj pe care ne dorim să-l transmitem este că prevenția și tratamentul efectuat în stadiul incipient al unei boli sunt mai ieftine și mai ușor de realizat, iar informațiile pe care le-am inclus în acest ebook vin să explice în ce constă prevenția și ce presupune screeningul medical,” adaugă Dr. Elena Ciupercă.

DigestMed este o clinică medicală privată ce are ca obiect principal de activitate diagnosticarea și tratarea bolilor aparatului digestiv și își desfășoară activitatea medicală la cele mai noi standarde internaționale. DigestMed oferă consultații și investigații din sfera gastroenterologiei, hepatologiei și endoscopiei digestive realizate de o echipă de medici profesioniști și implicați cu ajutorul unor echipamente medicale performante

TAGS:

«

Next post:

Lucruri fascinante despre creierul uman, explicate de psiholog. De ce ne minte mintea? Cum ni se formează programele, credințele, reacțiile »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *