Cauta...
TOP
Stil de viață

Ce este indicat să facem ca să prevenim leziunile de menisc și de ligamente instalate la nivelul genunchilor?

Ce este indicat să facem ca să prevenim leziunile de menisc și de ligamente instalate la nivelul genunchilor?

Invitat în matinalul difuzat de Metropola TV, Dr. Tarek Nazer a explicat care sunt măsurile pe care este indicat să le luăm ca să evităm o accidentare gravă. Vorbim aici despre ce și cum facem ca să prevenim leziunile de menisc și de ligamente instalate la nivelul genunchilor.

“Meniscul este un “amortizor” al articulaţiei genunchiului ce absoarbe impactul unui traumatism şi îmbunătăţeşte mişcarea şi stabilitatea. Ruptura de menisc este foarte frecventă şi poate apărea la orice categorie de vârstă, indiferent dacă faci sau nu mult efort.”, spune Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie și Traumatologie.

Pe de altă parte, specialistul explică: “Meniscul este o structură fibrocartilaginoasă situată între femur şi tibie, iar traumatismele la nivelul genunchiului sau unele mişcări bruşte pot duce la ruperea lui. Intervenţia chirurgicală artroscopică poate rezolva rapid problema. Practic, în majoritatea situaţiilor, la cateva ore după operaţie pleci pe propriile picioare. În funcţie de tipul rupturii de menisc şi de complexitatea intervenţiei artroscopice, pacientul poate avea nevoie de maximum o zi de internare”.

Cum putem, însă, să ne protejăm de leziunile de menisc și de ligamente instalate la nivelul genunchilor, afli dacă urmărești materialul de mai jos:

TAGS:

«

Next post:

Lista medicului Adina Alberts pentru a face față cu brio variantei delta a coronavirusului: ”Vreți să vă întăriți sistemul imunitar?” »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *