Cel mai popular ceai din lume, înlocuitorul de succes al cafelei. Proprietățile sale pentru sănătate sunt uimitoare.
Ceaiul negru este una dintre cele mai benefice alegeri în materie de băuturi sănătoase, exceptând apa, care este viață și pe care este important să nu uităm să o bem zilnic, la intervale regulate, pentru hidratarea optimă a organismului și pentru menținerea sănătății.
Așa cum toți medicii sunt de acord, nicio altă băutură, oricât ar fi de sănătoasă, nu înlocuiește miraculoasa apă. Așadar, chiar dacă beți ceaiuri, compoturi sau consumați supă zilnic, asta nu înseamnă că nu mai este nevoie de a bea minim 2 l de apă plată pe zi.
Dincolo de apă, ceaiul negru este una dintre cele mai consumate băuturi din lume.
Are o aromă puternică și conține mai multă cofeină decât alte ceaiuri, dar mai puțină decât cafeaua. Ceaiul negru este sănătos deoarece conține antioxidanți și compuși care ajută la reducerea inflamațiilor în organism.
Iată cele mai importante beneficii pentru sănătate ale ceaiului negru susținute științific.
Ceaiul negru are proprietăți antioxidante
Dacă îl bei regulat, ajută la combaterea radicalilor liberi, întărind astfel organismul, scade riscul de a dezvolta boli cronice.
Polifenolii sunt antioxidanți pe care îi găsim în anumite produse doar și da, se regăsesc în ceaiul negru.
Gestionarea nivelului de colesterol este unul dintre cele mai frecvente motive pentru a lua teaflavine. Theaflavinele pot, de asemenea, să sprijine inima și sistemul digestiv, precum și să ofere suport antioxidant.
Theaflavinele din ceaiul negru combat riscul de diabet, obezitate și colesterol mărit. Studiile au demonstrat că theaflavinele reduc colesterolul și nivelul zahărului din sânge.
Catehinele țin în frâu greutatea corporală, iar persoanele care au consumat zilnic ceai cu un conținut de catehine de 690 mg timp de 12 săptămâni au redus considerabil procentul de grăsime din corp.
Ceaiul negru protejează inima
Flavonoidele sunt și ele antioxidanți care se regăsesc în ceaiul negru și care au beneficii dovedite pentru sănătatea inimii.
Ele se regăsesc atât în ceai, cât și în legume, fructe, vin roșu și ciocolată neagră.
Consumate regulat pot reduce riscurile care afectează sănătatea inimii.
Poate reduce riscul de a face AVC
O dietă optimă poate reduce considerabil, chiar cu 80% riscul unei persoane de a face accident vascular cerebral. Studiile științifice arată că ceaiul negru ajută la reducerea acestui risc.
Un studiu efectuat timp de 10 ani pe 74.961 de persoane a concluzionat că cei care au consumat zilnic o ceașcă de ceai negru au scăzut riscul de a face AVC cu 32%, comparativ cu persoanele care nu au consumat acest tip de ceai.
Copyright
Acest material este proprietatea site-ului www.sanatatecudetoate.ro protejat de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală.
Leave a Comment