Cauta...
TOP
Medicină naturistă

Ceaiul care-ți protejează plămânii și îmbunătățește capacitatea respiratorie. Ameliorează tusea, astmul, bronșita, iar beneficiile sale nu se opresc aici

Ceaiul care-ți protejează plămânii și îmbunătățește capacitatea respiratorie. Ameliorează tusea, astmul, bronșita, iar beneficiile sale nu se opresc aici

Ceaiul miraculos pe care este indicat să îl ai în casă tot sezonul rece. Face minuni când vine vorba de tuse, astm, bronșită, infecții. Te ajută să respiri mai bine și îți protejează plămânii, organele vitale atât de afectate în pandemie.

Cu pandemie sau fără, este firesc să ne confruntăm în sezonul rece cu diferite episoade de răceală, viroză sau chiar gripă. De aceea, ne-am documentat și vă recomandăm cu drag ceaiul de oregano, planta supranumită antibioticul naturii.

Oregano este un condiment cunoscut din timpuri străvechi, cu multiple calități și beneficii pentru sănătate. Dar în primul rând pentru partea respiratorie.

Oregano este o plantă care face parte din aceeași familie cu menta. Deși acum preponderent condiment, oregano este folosit de peste 2500 de ani, cu singurul scop de a trata răcelile, durerile de stomac și indigestia. Pentru cei care suferă de infecție cu streptococ, gripă și infecții ale sinusurilor, ceaiul de oregano ar putea fi răspunsul salvator.

Acest remediu fabulos este expectorant, ajută la ameliorarea inflamației sinusurilor, luptă împotriva durerilor în gât și, în general, împotriva răcelilor și gripei. Uleiul de oregano are un efect puternic asupra bacteriilor patogene comune, cum ar fi stafilococii E-coli și listeria.

Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator.

Mulți producătorii de suplimente naturale au introdus extractul de oregano în produsele lor destinate combaterii infecțiilor. De asemenea, pentru îmbunătățirea capacității respiratorii se bea ceaiul de oregano, dar se pot face și inhalații cu apă fierbinte în care ai adăugat o picătură de ulei de oregano sau chiar oregano uscat. Aroma sa este inconfundabilă și benefică.

Un articol apărut în Science Daily a confirmat că proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt mai eficiente decât antibioticele gen penicilină împotriva stafilococilor.

Uleiul de oregano este practic un antibiotic natural cu acte în regulă.

Substanța activă miraculoasă a acestei plante este carvacrolul. Potrivit Facultății de Farmacie de la Universitatea din Messina din Italia, carvacrolul combate fungiile și bacteriile. Conform PubMed, există peste 800 de studii medicale, care atestă proprietățile uluitoare ale carvacrolului, dovedit științific că poate distruge virusurile, inflamațiile, infecțiile bacteriene și multe altele.

Mai mult, într-un studiu publicat în Jurnalul Medicinei Alternative, este menționat oregano pentru proprietățile sale antibacteriene, atestat că poate combate peste 5 tipuri de bacterii periculoase!

Cercetătorii au descoperit că uleiul de oregano acționează foarte bine împotriva bacteriilor E-coli, adică poate fi folosit cu succes și împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Oamenii de știință au descoperit că timolul și carvacrolul, uleiurile volatile din oregano, au proprietăți antivirale și antibacteriene. Mai mult, au capacitatea de a calma stomacul și de a stimula digestia și fluxul sanguin. De aceea, persoanele răcite, cu gripă și roșu în gât pot apela cu încredere la ceaiul de oregano.

El este și antivomitiv, reechilibrează hidroelectrolitic pacientul. De asemenea, ajută și în cazuri de diaree severă, reduce greața, facilitează transpirația și scade febra.

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietățile sale de a distruge bacterii. Uleiurile volatile au efect anti-infecțios, anti-bacterial, anti-fungic. Toate plantele care conțin cantități mari de uleiuri volatile au acest efect anti-infecțios. La fel este și în cazul măghiranului și al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor.

TAGS:

«

Next post:

Doctor Mihaela Bilic: ”Acesta este alimentul perfect pentru creșterea imunității” »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *