Cauta...
TOP
Stil de viață

Doctor Mihaela Bilic: ”Acesta este alimentul perfect pentru creșterea imunității”

Doctor Mihaela Bilic: ”Acesta este alimentul perfect pentru creșterea imunității”

Doctor Mihaela Bilic a descris beneficiile uimitoare ale acestui aliment aproape de perfecțiune. Nu doar că ne oferă vitamine și minerale importante, ci asigură sațietate pe întreg parcursul zilei și ”taie” pofta de dulce, atât de păguboasă când dorim să ținem o dietă.

Ficatul, acest organ fabulos, este intens recomandat de nutriționiști și piesa de rezistență în dietele keto și low carb.

Dar iată cum îl descrie nutriționistul Mihaela Bilic:

”Ficat în/sub orice formă! Probabil că organismul nostru știe să ceară substanțele cu efect antianemic și imunomodulatori, altfel cum s-ar explica faptul că suntem cu toții seduși de o felie de pâine cu pate de ficat? Când vă e poftă de ceva dulce, fiți siguri că nu corpul cere, ci mintea care trebuie liniștită. Însă dacă vă este poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături, cu siguranță organismul are nevoie de acei nutrienți.

Plus-urile consumului de ficat:

În 100 grame ficat avem 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din DZR (doza recomandată zilnic) de vitamina B și de 15-30 ori doza zilnică de vitamina A!!

Adăugați la asta vitamina D din belșug, zinc, seleniu și proteine de calitatea întâi – un aliment perfect pentru creșterea imunității.

Minus-urile consumului de ficat:

Este sărac în grăsimi însă bogat în colesterol: 300-350mg/100g, adică doza maximă permisă/ zi (are colesterol cât oul și de 3-4 ori mai mult decât carnea)

Care este porția corectă? 100g ficat înseamnă 135 cal; de evitat consumul în exces, altfel există riscul de acumulare de vitamina A, iar în cazul gravidelor nu se recomandă mai mult de o dată pe săptămână”, conchide medicul nutriționist Mihaela Bilic.

TAGS:

«

Next post:

Metoda eficientă, rapidă și sigură pentru a scăpa de kilogramele acumulate în vacanță! Poate fi administrată fără restricții sau contraindicații »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *