Lidia Fecioru, celebrul bioenergoterapeut, a reușit să scape de 30 de kilograme, iar acum are un ritual zilnic, care o ajută să țină grăsimea la distanță.
Dincolo de dieta în sine, esențială este și echilibrarea emoțională. Lidia Fecioru a mărturisit la Antena 3 că decizia de a slăbi a venit în urma unor reproșuri ale fostul soț legate de siluetă. S-a simțit devalorizată și neiubită, însă a decis să piardă kilogramele în plus. După ce a reușit în acest demers, a divorțat.
După dieta drastică în care a ajuns la 60 kilograme de la 90, Lidia Fecioru obișnuiește să consume în fiecare dimineață, pe stomacul gol, acest ceai.
„Este vorba de un ceai pentru care ai nevoie de 1 litru de apă, un bețișor de scorțișoară și 5 frunze de dafin. Fierbi apa, apoi torni scorțișoara și dafinul. Lași la infuzat 15 minute”, a povestit Lidia Fecioru la Antena 3.
“Am ajuns de la 90 de kilograme la 60 cu multă voință. Dar știi de ce? Pentru ca m-am îmbrăcat într-o rochie și soțul meu mi-a reproșat. Atunci mi-am dat seama că omul de lângă mine nu mă mai iubește deloc. Am slăbit, am divorțat. Am speculat un regim alimentar, regimul Demis Rhoussos, e dietă disociată. În regim era așa: 3 zile de proteine animale, 3 zile de proteine vegetale și 3 fructe. Fructele conțin zahăr, iar eu nu am vrut să le mănânc. Mie nici nu-mi plac fructele. Din partea mea, fructele să crească și iarna în pom.
Nu am mancat pâine, dulciuri, făinoase, cartofi, pe care nu le mănânc nici acum, acidulate, pe care nu le beau nici acum și fructe. Acum mai mănânc din când în când fructe, dar conțin zahăr. Erau zile când organismul simțea nevoia, și era logic. Atunci luam câte un cubuleț de ciocolată neagră, care ținea locul și de cofeină, și de dulce.
Îmi făceam ceaiuri din fructe de pădure uscate, asta ca să beau mai multe lichide și să aibă o culoare, să nu fie apa chioara. Regula cea mai importantă să scapi de kilograme este să renunți la pofte. Dacă îți pui ordine în minte, e ca în viață. Trebuie să știi ce vrei. Voința e pe primul loc”, povestea Lidia Fecioru, cu ceva timp în urmă, într-un interviu pentru Irina Reisler.
Leave a Comment