Coacăzele negre. Datorită conţinutului bogat de potasiu şi acid gama-linoleic, coacăzele negre ajută menținerii sănătății inimii, contribuind la scăderea tensiunii arteriale.
De asemenea, acidul gama-linolenic previne deteriorarea celulelor inimii.
Coacăzele negre mai oferă:
Vitamina C, împotriva radicalilor liberi.
Complexul de vitamine B, aşa cum este acidul pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitamina B6) şi tiamină (vitamina B1), acestea fiind esenţiale pentru accelerarea metabolismului.
Fier – cu beneficii pentru întărirea imunităţii şi combaterea stărilor de oboseală.
Coacăzele negre au proprietăți antioxidante, sunt bogate în magneziu şi potasiu, plus calciu, cupru, fosfor, mangan, menţinând funcția optimă a celulelor, ţesuturilor şi organelor.
Betacarotenul, zeaxantina şi criptoxantina sunt flavonoidele oferite de coacăzele negre, cu beneficii în bolile neurologice sau în procesul de îmbătrânire.
Cu un gust puternic și ușor acrișor, aceste fructe minune au uimit specialiștii din lumea întreagă datorită beneficiilor sale împotriva cancerului, diabetului, tensiunii arteriale, colesterolului și multor afecțiuni mintale precum Alzheimer sau demență.
Sunt printre cele mai sănătoase fructe de pe Pământ și consumul lor este recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Se pot consuma crude sau uscate, însă cea mai comodă variantă este sucul de coacăze negre, obținut prin presarea la rece, fără niciun adaos.
Leave a Comment