Cauta...
TOP
Rețete

Cum se prepară plăcinta cu brânză și aluat crocant a lui mamaie, rețeta care a făcut furori la Chefi la cuțite. Concurenta Narcisa a dezvăluit-o

Cum se prepară plăcinta cu brânză și aluat crocant a lui mamaie, rețeta care a făcut furori la Chefi la cuțite. Concurenta Narcisa a dezvăluit-o

Narcisa Birjaru a gătit în două rânduri această plăcintă grozavă, care i-a înnebunit pe toți la emisiunea de bucătăreală.

Concurenta a avut încredere foarte mare în plăcinta pe care a învățat-o însăși bunica ei să o prepare și așa i-a rămas numele: ”plăcinta lui mamaie.”

Cum se pregătește această plăcintă de poveste? Multe persoane au dorit să afle ce se găsește în compoziția acestui desert atât de apreciat de chefi, colegi ai Narcisei și degustători Chefi la cuțite.

Ingrediente

foi de plăcintă din comerț

500 de grame de iaurt

5 ouă, zahăr vanilinat

200 de grame de fructe confiate (sau stafide, dacă nu aveți)

zahăr după gust

unt

esență de vanilie

zahăr pudră, pentru ornat

Cum se prepară prăjitura lui mamaie, gătită de Narcisa de la Chefi la Cuțite

Se lasă foile de plăcintă să se decongeleze bine. Mai întâi se amestecă iaurtul cu zahărul și cu esența de vanilie. Apoi, se bat ouăle cu un tel și se adaugă la compoziția de iaurt. La final se pun și fructele confiate ori stafidele.

Pentru montarea desertului este nevoie de o tavă dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de placintă, astfel încât marginile foilor să iasă puțin din tavă.

Topiți untul și ungeți foile cu o pensula între ele cu unt topit. Apoi turnați o treime de umplutură în tavă, pe urmă adăugați din nou 2-3 foi, iar umplutură, până se termină compoziția. Dacă gătiți prjitura într-un ramekin puteți lăsa ultimul strat din compoziția de brânză. Dacă o faceți la tavă, ultimul strat poate fi și din foi de plăcintă. Se lasă la cuptor până este bine rumenită, informează a1.ro.

TAGS:

«

Next post:

Diabetul la animale. Cum îl depistezi și previi, dacă ai o pisică sau cățel de companie? »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *