Cauta...
TOP
Medicină naturistă

De ce un ficat bolnav se poate purifica și vindeca cel mai bine primăvara. Îndemn de suflet pentru bolnavi: ce alimente sunt benefice în bolile hepatice, atât pentru tratare, cât și pentru prevenire

De ce un ficat bolnav se poate purifica și vindeca cel mai bine primăvara. Îndemn de suflet pentru bolnavi: ce alimente sunt benefice în bolile hepatice, atât pentru tratare, cât și pentru prevenire

Gabriel Socaciu este un terapeut de succes în România, expert în reflexoterapie și terapii complementare, dar și autor al mai multor cărți în care descoperim un alt tip de vindecare: aceea care vine din interior. Iar specialistul ne asigură că această vindecare este și cea mai corectă, întrucât vindecăm cauza, nu doar simptomele.

Gabriel Socaciu are o listă întreagă de alimente benefice pentru diferite boli, dar și perioadele când pot fi consumate cu cele mai bune rezultate.

Ce trebuie să cunoască o persoană cu suferințe hepatice

”Un îndemn de suflet pentru cei bolnavi de ficat. În primul rând să nu deznădăjduiască, căci frica, tristeţea şi adâncimea deznădejdii cu greu îşi găsesc leac.
De aceea, cel bolnav să ceară mereu ajutor de la Dumnezeu şi mai degrabă să cânte şi să se roage în suferinţă, decât să deznădăjduiască.
Împăcarea cu boala, cu suferinţa, este dar de la Dumnezeu, prin suferinţă trupul pătimeşte, dar sufletul se purifică, se uşurează de povara sa.
Omul care îşi duce suferinţa cu chipul senin se poate mântui şi îşi poate salva sufletul.
Ficatul este un organ sensibil şi poţi să te adresezi lui cu cuvinte blânde, poţi pune mâna pe el şi mângâia.
Dimineaţa, la sculare, clăteşte-ţi gura cu ulei şi apoi spal-o cu apă cu sare pentru a elimina de la nivelul dinţilor şi limbii toxinele strânse in timpul noptii.
Fa-ţi un ceai de anghinare, bea o cană încet, cu înghiţituri mici, apoi aşează-te pe pat, pe partea dreaptă, cu genunchii strânşi, la nivelul abdomenului, vreo 20 de minute.
Mănâncă combinatii cât mai simple. Alimentele mai tari nu le trece prin foc, doar prepară-le la abur sau inmoaie-le în apă până devin o pastă.
Mămăliga este bună pentru ficat, dar nu combinată cu branză, sau smântână şi iaurt, cum se obisnuieşte. Mânanc-o, dupa ce se întareste un pic, inmuiată intr-un suc de legume si cu putin usturoi pisat.
Pâinea să fie mai tare, fără coajă, doar una, doua felii graham, dar nu in fiecare zi.
Nu prăji, nu căli ceapa, nu pune ulei in mâncare fierbinte, ori la gătit cu foc. Ia o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, sau pune peste salata de legume.
Consumă legume verzi cu bucurie pentru puritatea lor. Verdele este viată, adu-o în interiorul tău prin frunze de tot felul şi prin privitul ei.
Opreşte goana nebună a obişnuitului şi observă verdele frunzelor, ierbii, apoi amestecă această culoare cu cele galbene si roşii ale câmpului plin de flori.
Obisnuieşte să te culci devreme şi să te scoli la ivirea zorilor, pentru a prinde trezirea naturii si răsăritul soarelui in sufletul tau.
Chiar dacă nu poţi privi răsăritul imaginează-ţi razele lui in ochii minţii.
Roagă-te pentru vindecarea ta, dar şi pentru a altora. Chiar dacă mai ai putină energie, dă din ea şi altora prin cuvinte de recunostinţă şi gînduri bune.
Dar din dar se face, asa ca Dumnezeu te va rasplăti cu picături de lumină interioară pentru orice buchet de flori oferit în exterior.
Asta poate însemna vindecare.

Un ficat bolnav se poate purifica, vindeca, cel mai bine primăvara, pentru că atunci este energia lui maximă. Organele noastre nu sunt numai părți anatomice, ci și structuri sensibile la emoțiile și sentimentele noastre și ale celor din jur. Este cu mult mai indicat să le vorbim blând, să le atingem cu palmele, decât să le ignorăm ori să le urâm pentru durerea pe care ne-o produc.”, conchide specialistul Gabriel Socaciu.

TAGS:

«

Next post:

Hemofilia, boala gravă și ereditară a sângelui. Ce trebuie să cunoască un pacient cu acest diagnostic: un singur medic nu este destul »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *