Cauta...
TOP
Medicină naturistă

Alimentul minune din bucătăria ta. 5 beneficii importante ale celei mai populare legume: sursă inepuizabilă de vitamine, minerale și antioxidanți

Alimentul minune din bucătăria ta. 5 beneficii importante ale celei mai populare legume: sursă inepuizabilă de vitamine, minerale și antioxidanți

Alimentul minune din bucătăria ta, leguma nelipsită din aproape toate rețetele. Iată cât este de important să o consumăm, atât crudă, cât și fiartă. Conține foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți, protejează pielea și ochii.

Care este acest aliment extrem de benefic? Îți spunem noi, dacă încă nu ți-ai dat seama. Morcovul este alimentul minune din bucătăria ta.

Este o sursă reală de vitamina A, aliment bogat în antioxidanți, legumă săracă în calorii și o sursă inepuizabilă de vitamine si minerale. Iată, în doar câteva cuvinte, acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care morcovul este o legumă atât de folosită în bucătăriile din întreaga lume.

Nutriționistul Wasim Nazer ne explică, astăzi, care sunt principalele 5 beneficii ale morcovului. „Într-adevăr, este una dintre cele mai complete legume din bucătăria românească. Pe lângă faptul că este extrem de versatil, el poate fi folosit atât la ciorbe, mâncăruri scăzute, dar și la prăjituri sau shake-uri, el este recomandat și în cazul pacienților din zona oftalmologică sau celor care, de exemplu, vor să slăbească sau sunt preocupați de sănătatea pielii”, povestește specialistul.

Este recomandat pentru sănătatea ochilor
Bogat în betacaroten, morcovul este recomandat în cazul celor care au probleme cu vederea sau celor care țin la sănătatea ochilor lor. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten.

Previne cancerul
„Morcovul consumat constant reduce semnificativ riscul apariției cancerului de plămâni, mamar și de colon.”, explică specialistul nutriționistul. Elementul minune se numește falcarinol și este un pesticid natural care se găsește în componența morcovului.

Morcovul previne apariția bolilor cardiace
S-a demonstrat că morcovul scade nivelul colesterolului rău care cauzează ateroscleroză, iar fibrele pe care le conţine eliberează fluxul sanguin de excesul de lipide. „În plus, morcovul ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea şi ţine presiunea sângelui sub control”, continuă nutriționistul Wasim Nazer.

Leguma care are grijă de pielea ta
Bogat în antioxidanți, este binecunoscut pentru capacitatea lui de a proteja celulele epidermei împotriva radicalilor liberi.

Morcovul este recomandat celor care vor să slăbească
„Consumul de morcovi instalează rapid senzația de sațietate și menține sănătos tractul intestinal. În plus, morcovul este un aliment sărac în calorii. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.”, conchide specialistul nutriționist.

TAGS:

«

Next post:

Sănătatea pielii în prim plan! Eveniment științific cu participare internațională: „Skin Matters”! »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *