Cauta...
TOP
Rețete

Prăjitură cu merișoare, rețeta festivă gata rapid. Atât de fragedă, sănătoasă, pufoasă și delicioasă

Prăjitură cu merișoare, rețeta festivă gata rapid. Atât de fragedă, sănătoasă, pufoasă și delicioasă

Prăjitură cu merișoare, rețetă delicioasă. Desertul nu trebuie să fie nepărat o bombă calorică, putem să ne răsfățăm cu câte un dulce inofensiv.

Irina Lungu

Cum e posibil? Având grijă să ne pregătim rețete cât mai simple, cu cât mai puține ingrediente și neapărat cu alimente cu beneficii dovedite pentru sănătate.

Un astfel de aliment este și merișorul, puternic antioxidant. Este fructul miraculos în afecțiunile urinare, cu proprietăți antioxidante. Bogat în vitamine și minerale, merișorul este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Când vine vorba despre sistemul urinar, beneficiile merișorului sunt de necontestat.

Cum pregătim o delicioasă prăjitură cu merișoare? Este deosebit de aspectuoasă, chiar festivă. O puteți prepa rapid ori de câte ori aveți invitați.

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C.

Aveți nevoie de:

  • 3 ouă întregi
  • 450 g zahăr (dacă doriți varianta low carb, înlocuiți zahărul cu Green Sugar sau ceva asemănător)
  • 170 g unt
  • 1 linguriță vanilie
  • 450 g făină
  • 350 g merișoare

Mixați ouăle cu zahărul până devine o compoziție omogenă. Acest aluat practic își va dubla volumul, iar textura va fi supercremoasă.

Adaugă untul pe care trebuie să îl scoți de la rece cu o oră înainte de a încorpora ingredientele. Adaugă apoi vanilia, mixează și încorporează și făina pe care o cerni înainte. Făina se adaugă treptat, pentru a nu se forma cocoloașe în aluat.

Adăugați merișoarele și amestecați de câteva ori ușor. Puneți compoziția într-o tavă pe care o ungeți în prealabil cu puțin ulei sau unt și lăsați prăjitura la cuptor aproximativ 40-50 de minute.

Se scoate, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr sau Green Sugar sau fulgi de cocos și fructe de pădure.

TAGS:

«

Next post:

Costă 1 leu, dar are beneficii uriașe pentru sănătate. Mihaela Bilic: Să îl mâncăm cu snopul fiindcă ne stimulează imunitatea și digestia, este antianemic, antioboseală »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *