Cauta...
TOP
Stil de viață

Ai fost infectat cu SarsCov2 și ți-a fost afectată capacitatea respiratorie? Învață să respiri (din nou) cum respirai înainte de… Covid-19: program online GRATUIT

Ai fost infectat cu SarsCov2 și ți-a fost afectată capacitatea respiratorie? Învață să respiri (din nou) cum respirai înainte de… Covid-19: program online GRATUIT

RestartiX Respirator este un Program GRATUIT De Fizioterapie Asistată Online pentru îmbunătățirea capacității respiratorii pentru pacienții afectați de COVID-19 sau BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică), creat de Fizioterapeut Alexandru Ilie, Co-Fondator al Platformei de Educație și Prevenție în sănătate RestartiX.

După cum știm cu toții situația actuală ne-a schimbat tututor modul de a trăi și de a ne raporta la ceea ce este important pentru fiecare dintre noi. Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX a apărut tocmai datorită imposibilității de a mai putea merge la cabinetele de fizioterapie clasice, vrând astfel să fim mai aproape de oameni să îi ajutăm să își îmbunătățească sănătatea coloanei vertebrale chiar din confortul casei lor prin programe de fizioterapie asistate online.

Vrem să fim mai aproape de toți cei care au trecut prin această perioadă fiind infectați cu Sars Cov2, și nu sunt puțini, aproape  800.000 de oameni infectați oficial și mulți alții care nu sunt încă testați, vrem ca acolo unde disfuncția respiratorie reprezintă un efect secundar post Covid, oamenii să reînvețe să respire așa cum respirau înainte de infectare.

Astfel am decis să creăm programul RestartiX Respirator Online, un program de 30 zile GRATUIT de îmbunătățire a sistemului respirator care să fie disponibil pentru toți cei care au fost afectați de acest virus!

Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific, și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulomare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim.” – ALEXANDRU ILIE, Expert în Fizioterapie, Co-Fondator RestartiX

Acest program a fost dezvoltat pe baza tuturor dovezilor științifice ce au dovedit că o serie de exerciții specifice pot îmbunătății musculatura implicată în procesul respirator și astfel capacitatea respiratorie să fie îmbunătățită.

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct care, odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare își scad capacitatea funcțională. Prin urmare Programul Respirator Online are ca scop să îmbunătățească capacitatea respiratorie antrenând musculatura implicată în procesul respirator.

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie regăsim câteva aspecte foarte importante pentru sănătatea organismului nostru:

– Îmbunățește circulația sângelui în organism;

– Crește capacitatea de efort a organismului;

– Reduce durerile de spate (lombare);

– Reduce stările de depresie;

….și multe alte beneficii pe care vă las surpriza să le descoperiți realizând acest Program Respirator Online.

Ambasadorul programului RestartiX Respirator, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, doctorand, de 19 ani membru al stafului medical al federației de Rugby, recomandă acest program pentru optimizarea respirației cu ajutorul Kinetoterapiei Respiratorii!

”Fiind aproape de sportivii de performanță de aproape două decenii, am învățat cât de importantă este rezistența organismului la efort pentru atingerea performanțelor sportive. În plus de asta, am văzut cu ochii mei cum acest sistem respirator este într-o dinamică permanentă, în funcție de tipul de antrenament practicat, și cum o pauză de doar 7 zile poate să scadă rezistența organismului în mod vizibil. Fiecare persoană poate să-și îmbunătățească capacitatea respiratorie indiferent de faza în care se află, prin exerciții blânde și sigure dar cu un impact mare asupra funcției respiratorii. Odată realizate, întregul organism poate să funcționeaze cât mai aproape de fiziologia sa.”

  Despre Alexandru Ilie, creatorul Programului Respirator Online

Fizioterapeut acreditat cu o experiență clinică de 13 ani și co-fondator al primei platformei de    educație și prevenție în sănătate din România, specialist în dinamometrie computerizată.

  • Membru al Colegiului Național al Fizioterapiei
  • Lector al Congresului de Fizioterapie din România 2019  și 2020
  • Creator si dezvoltator de produse pentru managementul durerii coloanei vertebrale
  • Trainer național pentru recuperea medicală prin dinamometria computerizată Biodex
  • Dezvoltator de produse pentru Managementul Durerii Cervicale – Brevet – US

Programul Respirator Online poate fi accesat aici GRATUIT:

https://restartix.com/programe/restartix-respirator

 

TAGS:

«

Next post:

Ce înseamnă să fii pacient cu boli rare în anul 2021 în România? Din 7000 de boli rare, doar 200 au tratament. Detalii și date de contact pentru asociații de pacienți dedicate »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *