Cauta...
TOP
Rețete

Tartă cu lămâie și bezea – Lemon Merengue. Un deliciu răcoros și potrivit în orice anotimp

Tartă cu lămâie și bezea – Lemon Merengue. Un deliciu răcoros și potrivit în orice anotimp

Tartă cu lămâie și bezea – Lemon Merengue sau unul dintre cele mai adorate deserturi din lume. Dacă vrei să-l faci acasă, află că este posibil și nu îți va lua mult timp prepararea sa.

Irina Lungu

Recomand acest desert fabulos și aspectuos, este una dintre cele mai atrăgătoare plăcinte. Iar combinația de lămâie și bezea este o nebunie a papilelor gustative.

Ce îți trebuie pentru tarta cu lămâie și bezea – Lemon Merengue

  • 170 g făină
  • 100 g unt rece
  • 1 gălbenuș
  • Un vârf de sare
  • 3-4 linguri de apă rece

Amestecă aceste ingrediente formând un aluat. Aluatul fie îl frămânți manual, fie îl dai la robot. După care îl întinzi și îl așezi într-o tavă de tartă de 20 cm diagonală. Înțeapă aluatul pe alocuri cu furculița și dă tava la frigider pentru 30 de minute.

Apoi coceți-l la cuptor la temperatura de 190 grade, după ce ați preîncălzit cuptorul.

Când aluatul a căpătat o culoare aurie, îl scoateți de la cuptor. Va fi nevoie de aproximativ 30 de minute.

Pregătiți umplutura

Vă trebuie zeama de la o lămâie și coaja sa rasă

200 g zahăr

300 ml apă

30 g amidon de porumb

4 gălbenușuri

Amestecă gălbenușurile cu amidonul, încorporează și celelalte ingrediente, amestecă bine și pune compoziția la baie de aburi, pe foc mic.

Te poate interesa și: Prăjitură cu merișoare, rețeta festivă gata rapid. Atât de fragedă, sănătoasă, pufoasă și delicioasă

Se amestecă mereu cu ajutorul unui tel până compoziția se îngroașă. Când acest lucru s-a realizat, se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă peste aluatul de tartă.

Se lasă totul la răcit.

Pentru toppingul de bezea

Bateți cele 4 albușuri rămase cu 220 g zahăr tos sau pudră ori Green Sugar dacă nu consumați zahăr.

Când bezeaua s-a îngroșat adăugați o linguriță de zeamă de lămâie. Truc. Înainte de a bate albușurile, pentru o compoziție mătăsoasă, este recomandat să adăugați un vârf de praf de sare, înainte de a pune zahărul.

Când bezeaua este tare, încât nu pică din castron dacă încercați să îl răsturnați – acesta este testul bezelei. Bezeaua va avea o compoziție vâscoasă. Atunci acoperiți tarta, peste crema de lămâie și dați iar la cuptor, la 170 de grade, până ce bezeaua va prinde o crustă. Se lasă tava la răcit la temperatura camerei, după care se ține la frigider aproximativ două ore.

După acest interval, tarta aceasta deosebită va fi gata de savurat. Este un deliciu absolut. Poftă bună!

TAGS:

«

Next post:

Suferința multiplicată a bolnavilor de cancer în vremea COVID. Pacienții oncologici au ajuns victime colaterale »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *