Stresul, durerile musculare, circulația proastă sunt fix acele situații medicale care, pe termen lung, pot genera sau anunța boli din cele mai grave. Pe lângă alimentație și sport, masajul poate fi o opțiune „fericită” despre ale cărei beneficii ne vorbește, în exclusivitate, Dan Bujor, terapeut maseur.
„Masajul hawaian, cunoscut și sub denumirea de Lomi Lomi, este una dintre cele mai relaxante terapii care contribuie la diminuarea tensiunilor musculare și a stării de încordare psihică, la reechilibrarea energetică și la armonizarea întregului organism. Efectuat la finalul unei zile solicitante, masajul hawaian ameliorează durerile de ceafă, umeri și spate, stimulează drenajul limfatic și eliminarea toxinelor, îmbunătățește circulația sangvină și destinde centrii nervoși localizați în zona cervicală, lombară, pe palme și tălpi”, explică specialistul terapeut.
Beneficiile masajului hawaian
Indiferent de tipul de masaj pe care-l faci, beneficiile sunt fără doar și poate evidente și extrem de importante pentru organism. Particular, însă, masajul hawaian vine la pachet cu o serie de plusuri pentru sănătatea ta extrem de importante de luat în seamă.
„Relaxează si calmează durerile musculare, reduce tensiunile și nivelul de stres, ameliorează circulația sangvină și limfatică, ajută la eliminarea toxinelor din organism, induce o reechilibrare energetică și o stare de relaxare generală”, explică Dan Bujor.
Sigur că și în acest caz există indicații și contraindicații terapeutice.
„Dacă este să mă întrebi cui îi este recomandat acest tip de masaj, pot să-ți spun că foarte „fericit” merge în cazul persoanelor care lucrează în medii stresante, în cazul celor care se confruntă cu dureri musculare sau în cazul celor care suferă de obezitate. Tehnica acestui masaj este recomandat persoanelor supraponderale, datorită presiunii ușoare pe care o exercită terapeutului în timpul masajului!”, conchide specialistul în masaj hawaian.
În plus, la capitolul contraindicații ale masajului hawaian, avem de reținut următoare:
– Orice boală contagioasă
– Stări de convalescență după boli grave, fracturi, etc.
– Hernie
– Persoane cu percepțiile senzoriale tactilă sau dureroasă alterate
– Femei însărcinate
– Tulburări de echilibru
– Hipertensiune arterială, boli cardiace grave
– Epilepsie
Leave a Comment