Cauta...
TOP
Sanatate

Schema clasică de tratament pentru COVID-19 agreată de medicii de familie pentru pacienții cu forme ușoare. Medic român: ”Vreau să ajut, colegii mei sunt epuizați”

Schema clasică de tratament pentru COVID-19 agreată de medicii de familie pentru pacienții cu forme ușoare. Medic român: ”Vreau să ajut, colegii mei sunt epuizați”

Protocolul de tratament pentru COVID-19 adresat pacienților cu forme ușoare

Protocolul de tratament pentru COVID-19 în cazul în care ai o formă ușoară, rămâi la domiciliu și medicul tău de familie este supraaglomerat și poate nu reușește să îți detalieze tot ce ai de făcut în această situație.

Este deja cunoscut faptul că pacienții care trec prin formele ușoare ale bolii, în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, sunt monitorizați la domiciliu de medicul de familie.

Pentru a veni în sprijinul acestora, medicul Adina Alberts, care de la începutul pandemiei și-a oferit public ajutorul oamenilor, a scris pe pagina dumneaei de Facebook protocolul de tratament al bolnavilor de COVID-19.

”Dragi colegi, medici de familie!

Mă adresez dvs în mod special acum, pentru că pe umerii dvs va cădea, în curând, greul acestei pandemii!

Trebuie să gestionați prin telefon mii de situații medicale. Trebuie să oferiți explicații, să dați rețete, să acordați atenție și grijă tuturor celor care din nefericire se vor infecta cu SARS-Cov2. Și nu vor fi puțini!

Este multă muncă. Trebuie să aveți disponibilitate pentru a spune mereu “prezent”. “Linia întăi” se muta încet, încet către dvs, în cabinetele și pe telefoanele/ laptopurile dvs.

Fac un apel la toleranță și înțelegere.

Ca de obicei, EU ÎNCERC SĂ AJUT!

De aceea voi posta mai jos, schema clasică de tratament în cazul în care cetățenii au neșansa de a fi testăți pozitiv la SARS-Cov2.

Marea majoritate a medicilor de familie sunt de acord cu această schemă de tratament:

1.Azitromicina cp de 500 mg, 1cp/ zi, 5-7 zile.

2.Paracetamol cp de 500 mg, 1cp la 8 ore, în caz de febră sau dureri, 14 zile.

3.Aspenter, cp de 75 mg, 1 cp pe zi, 14 zile.

4.Medrol cp 4 mg, 1 cp /zi timp de 2 zile, apoi 2 cp/zi încă 2 zile, apoi câte 3 cp/zi până la 10 zile, la ora 10 dimineața.

5.Protecție gastrică. Sunt multe variante. De exemplu: Omeran cp 20 mg, 1 cp la 12 ore, 14 zile.

6.Vitamine C 2 g/zi, 14 zile

7.Vitamina D 1000 UI/ zi, 14 zile.

8.Zinc cp 25 mg, 2 cp/zi, 14 zile.

9.Probiotice. Sunt multe variante. De exemplu: Linex forte cp 60 mg, 1-2 cp pe zi, 14 zile.

10.Antitusive. Sunt multe variante. De exemplu: BronhoKlir, 5 ml de 3 ori/zi, cât persistă tusea.

11.Septosol cu albastru de metilen pentru igiena orofaringiană, 1-3 cp/zi, 14 zile

12.DIETA HIPOSODATĂ cât timp durează administrarea preparatelor cortizonice. ( Medrol, Dexametazona)

Preparate de genul suplimentelor alimentare precum Quercitină, Echinaceea, Cătină, Extract de coacăz negru, Propolis, Coenzima Q10, etc, sunt binevenite în aceste vremuri. E bine să le aveți în casă și să vi le administrați și preventiv. Pe rând.”

De asemenea, medicul Adina Alberts a promis că va completa schema de tratament pe măsură ce unii medici de familie vor dori să mai semnaleze public modificări și completări pentru această schemă de tratament.

TAGS:

«

Next post:

Horoscop Oana Hanganu pentru săptămâna 30 noiembrie-5 decembrie 2020. Zodiile cu noroc în dragoste și la bani, dar și cele mai afectate de Luna Plină »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *