Cauta...
TOP
Sanatate

6 tipuri de alimente care asigură sănătatea tubului tău digestiv, supranumit ”al doilea creier”

6 tipuri de alimente care asigură sănătatea tubului tău digestiv, supranumit ”al doilea creier”

Tubul digestiv sau „al doilea creier”, așa cum a fost „botezat” de către specialiști, are un rol esențial în starea generală de bine. De la dispoziție la energie, la imunitate sau controlul greutății… toate acestea sunt determinate de ce se întâmplă la nivel intestinal.

Cum menținem sănătatea sistemului digestiv? „În primul rând prin alimentație, iar despre care sunt tipurile de alimente pe care este indicat să le consumăm în acest context, vom discuta în continuare!”, explică nutriționistul Wasim Nazer.

Dacă dorim să ne asigurăm că trupul nostru deține un tub digestiv sănătos, specialistul nutriționist ne recomandă să consumăm cât mai multe:

1.Vegetale cu frunze verzi
Alimentele bogate în fibre contribuie în multe moduri la sănătatea sistemului digestiv, inclusiv prin stimularea dezvoltării bacteriilor benefice și distrugerea celor rele.

2.Supă de oase
Sursă bogată de colagen, supa este minunată pentru sănătatea digestivă. Asemenea beneficiilor pe care le aduce asupra tenului, colagenul acționează și la nivel de microbiom intestinal.

3.Cartofii dulci
Vegetalele rădăcinoase cu amidon participă la dezvoltarea unui microbiom digestiv bun. Cartofii dulci pot fi gătiți la fel ca ceilalți, însă nu prăjiți, și au un profil nutrițional ușor diferit, contribuind la diversitate.

4.Orez integral și turmeric
Turmenicul este puternic antiinflamator, iar combinat cu orez integral, se transformă într-un meniu bogat în fibre.

5.Avocado
Acest aliment este perfect pentru sistemul digestiv. „Bogat în fibre (unul singur îți va da jumătate din necesarul zilnic) și nutrienți de calitate, avocado nu trebuie să lipsească din alimentația ta.”, continuă nutriționistul Wasim Nazer.

6.Sardinele
Alimentele bogate în omega-3, așa cum sunt somonul sălbatic sau sardinele, sunt antiinflamatoare, ceea ce le face bune pentru întregul organism, deci și pentru sistemul digestiv.

TAGS:

«

Next post:

Ce este dragostea, de fapt? Explicațiile unui cunoscut psiholog: Oamenii adesea nu o înțeleg sau o confundă cu altceva »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *