Cauta...
TOP
Stil de viață

Trei alimente care favorizează celulita. Iată de ce e bine să le eviți

Trei alimente care favorizează celulita. Iată de ce e bine să le eviți

Celulita. Există alimente care provoacă retenţia de apă, favorizând apariția sau agravarea celulitei.

Zahărul, „combustibilul” preferat al celulitei, se ascunde peste tot: în produse de patiserie, în biscuiții de la micul dejun, în conservele de legume de la supermarket… ba chiar şi-n pâine.

Sarea. Precum „colegul” zahăr, e un ingredient nelipsit din orice produs: lactate, sosuri gata de consum, mâncăruri semipreparate, băuturi carbo-gazoase, mezeluri, pâine.

Doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății e de 4 grame – adică, cantitatea de sare conținută într-un sendviş!

Fă o cură de 2 săptămâni fără sare, după care introdu treptat ingredientul în dietă.

Cafeaua, deşi are bună reputație în dietele de slăbire, poate favoriza celulita. Studiile arată că, la anumite persoane, cafeaua are într-adevăr efect diuretic, dar că la altele „ajută” mai degrabă retenția de apă.

Specialiștii recomandă ca pentru fiecare ceașcă de cafea consumată, să beți două pahare generoase cu apă.

Celulita apare atunci când celulele adipoase de sub piele împing împotriva țesutului conjunctiv, cauzând gropițe ale pielii. Din cauza modului în care se formează celulita, este aproape imposibil să o elimini complet acasă, cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face acasă pentru a ajuta la reducerea prevalenței celulitei.

Există o scară de grad de celulită – ușoară, moderată, severă. Desigur, cu cât starea este mai ușoară, cu atât este mai ușor să reduci celulita. Coapsele și restul picioarelor sunt deosebit de sensibile la celulită. Multe femei o vor avea după pubertate – și nu are nimic de-a face cu greutatea.

Stimulează sistemul limfatic

Un sistem limfatic lent poate provoca celulita sau o poate exagera, care este locul în care intervine o perie de corp sau un exfoliant. Masarea unui exfoliant sau perierea delicată a zonei poate ajuta la stimularea drenajului sanguin și limfatic. Pentru a vedea schimbarea, aceasta trebuie făcută în mod regulat.

Mănâncă multe legume.

Consumul de legume verzi cu frunze și evitarea alimentelor procesate și a alcoolului te va ajuta, de asemenea, la eliminarea celulitei de pe coapse și picioare.

Foto: Pexels

TAGS:

«

Next post:

Ce sunt aftele bucale, de ce apar și cum este indicat să procedăm cu ele »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *