Cauta...
TOP
Stil de viață

Băutura care deblochează procesul de slăbire. Uiți de foame și de kilograme în plus, explicațiile medicului Mihaela Bilic

Băutura care deblochează procesul de slăbire. Uiți de foame și de kilograme în plus, explicațiile medicului Mihaela Bilic

Dr. nutriționist Mihaela Bilic a detaliat beneficiile uneia dintre cele mai pupulare, dar și benefice băuturi. Important din punctul de vedere al medicului nutriționist este faptul că ajută în procesul de slăbire.

Dr. nutriționist Mihaela Bilic: ”Aceasta este băutura care deblochează slăbitul și uiți de foame”

Dr. Mihaela Bilic vorbește despre cafea folosind multe cuvinte da laudă. Important este să știm să o alegem, fiindcă beneficiile adevărate sunt doar când folosim o cafea de calitate, pe care o bem în stare naturală. Fără zahăr, îndulcitori, lapte sau frișcă. Însă îi putem potența proprietățile antioxidante presărând praf de scorțișoară. Însă aceasta este altă poveste. Iată ce spune Mihaela Bilic despre cafea. De ce este bine să o bem.

”Merită să o laud și eu – fie și numai pentru ajutorul și sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.

Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3ore, precum o porție de ciorbă.

Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare”, conchide medicul pe pagina sa de Facebook.

TAGS:

«

Next post:

Important pentru bolnavii de cancer! Cele mai importante riscuri pentru pacienții oncologici în provocarea pandemică »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *