Cauta...
TOP
Diete

Dieta Keto: „Acest tip de plan alimentar determină organismul să ardă în primul rând grăsimi pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați!”

Dieta Keto: „Acest tip de plan alimentar determină organismul să ardă în primul rând grăsimi pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați!”

DIETA KETO – Tot ce trebuie sa stii despre acest plan alimentar de slabire. Dieta Keto este, de fapt, stilul de viață care învață organismul să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație.

Practic organismul nostru se va obișnui că grăsimea este cel mai important combustibil, pe care trebui să îl consume în totalitate, în loc să îl depună. „Dietă ketogenică este bogată în grăsimi, cu proteine moderate și scăzută în carbohidrați. Acest tip de plan alimentar determină organismul să ardă în primul rând grăsimi pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați. Este modalitatea prin care organismul se recalibrează și învață să ardă toate grăsimile din alimentație, fără să le mai depună.”, explică in exclusivitate pentru Sanatate cu de toate nutriționistul Wasim Nazer.


65% grăsimi, 30 % proteine și 5 % glucide. Aceasta este formula câștigătoare a dietei Keto. „Meniul zilnic din dieta keto îți permite să mănânci pe săturate și include alimente delicioase, atât în faza de atac, cât și în cea de menținere. Proporția este clară, ceea ce te ajută foarte mult pe parcursul dietei. 65% grăsimi, 30 % proteine și 5 % glucide.”, explică specialistul.

Alimente permise în dieta keto:
Carne: pui, porc, vită, oaie, miel, capră, berbec, ied și pește, ficat.
Lactate: lapte, unt, iaurt grecesc, smântână, telemea maturată, cașcaval, brânzeturi franțuzești sau italienești, practic cam orice îți dorești.
Ouă: sunt de preferat ouăle de țară sau bio
Grăsimi din uleiuri și semințe
Uleiuri permise: in, cocos, cânepă, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb şi seminte de struguri, măsline
Semințe și fructe uscate: alune de pădure, migdale, nucă românească, nuci braziliene, caju, macadamia, fistic, semințe de in și de floarea soarelui, semințe de dovleac, sâmburi de caisă și semințe de susan
Alte surse de grăsimi vegetale: avocado, nuca de cocos și uleiul de cocos, măslinele și uleiul de măsline
Legume și fructe: broccoli, conopidă, spanac, fasole verde, varză, ardei, castravete, roșie, morcov, ceapă, usturoi, dovlecei, vinete, salată verde, ridiche, țelină, fructe de pădure, kiwi, ananas, mere.
Alimente interzise în dieta keto: sarea și zahărul sunt complet interzise, cereale și preparate cu cereale: pâine, paste, mămăligă, alcoolul, băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite.

Dieta Keto are două faze: cea de atac și cea de menținere

În prima etapă a dietei keto, cea de atac, trebuie să mănânci de cel puțin 4 ori pe zi. Așadar, cele 3 mese principale se vor înlocui cu 4 și este de preferat să le consumi la orele 8 dimineța, 11:30, 15:00 și 18:30. În plus, vei mânca cu 500 de calorii mai puțin decât o vei face în faza de menținere, pentru că acum trebuie să îți obligi organismul să ardă cât mai mult. „În general se recomandă un aport de aproximativ 1500 de calorii pentru femei și 2000 pentru bărbați. Faza de atac durează maxim două săptămâni.”, explică Wasim Nazer.

În faza de menținere vei păstra cele 4 mese pe zi, dar vei crește numărul de calorii – 2000 pentru femei și 2500 pentru bărbați. „Poți adăuga 1-2 felii de pâine integrală pe săptămână, însă toate celelalte reguli privind meniul rămân neschimbate. Această etapă durează atât cât este nevoie pentru ca tu să ajungi la greutatea dorită, însă nu mai mult de o lună de zile.”, conchide specialistul nutriționist.

Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, este important să consumi zilnic aproximativ 2 litri de lichide (apă plată, apă minerală, ceai verde, ceai negru și cafea, ultimele două în cantități mici). Activitatea fizică este esențială în timpul dietei keto. Specialiștii recomandă o activitate fizică intensă de circa 30 minute pe zi.

TAGS:

«

Next post:

Informații valoroase pentru prevenirea cancerului de stomac, pe locul 6 în topul celor mai frecvente tipuri de cancer! Ghid gratuit cu tot ce trebuie să știi pentru a combate cancerele digestive »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *