Cauta...
TOP
Medicină naturistă

Infecția cu chlamydia – semne și simptome. Cum o putem trata natural

Infecția cu chlamydia – semne și simptome. Cum o putem trata natural

Cum putem trata natural infecția cu chlamydia. Semne și simptome că ai această afecțiune.

Dacă simți arsuri în timpul urinării, dacă există scurgeri intime de culoare galbenă sau verde și dacă te doare abdomenul în partea inferioară, să știi că e foarte posibil să te fi infectat cu chlamydia.

De asemenea, mai există câteva simptome frecvente ale bolii: durere pentru femei în timpul actului sexual, pentru bărbați durere testiculară.

Care sunt cauzele chlamidiozei

Chlamydia trachomatis este o bacterie cu transmitere prin contact sexual neprotejat (oral, vaginal sau anal) sau verticală de la mama infectată la făt. În funcție de modul prin care se face contaminarea, infecția poate avea localizare oculară, pulmonară (în cazul nou născuților), la nivelul organelor genitale masculine și feminine sau anală.

Pentru persoanele care nu pot lua antibiotic, tratamentul standard care se aplică în cazul acestei infecții, iată câteva remedii naturiste, cu ajutorul cărora poți trata chlamydia.

Usturoiul este rege și de data aceasta. Consumă doi căței zilnic, de preferat înainte de masă. Alicina, compusul activ al usturoiului, stimulează imunitatea și ajută în tratamentul infecției cu chlamydia.

De mare ajutor și indicată în afecțiuni ginecologice este rădăcina de goldenseal, o plantă medicinală folosită de indieni pentru boli genitale, digestive și chiar împotriva răcelilor. La noi în țară această rădăcină nu se găsește, dar există suplimente la plafar cu acest antibiotic natural, super eficient în bolile intime, având eficiență dovedită științific chiar împotriva herpesului. Sursa – AICI ȘI AICI.

Specialiștii susțin că extractul de Goldenseal are un spectru larg de acțiune, inhibând multiplicarea unor bacterii precum: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogene, Helicobacter pylori, Chlamydia trachomatis, Bacillus subtilis, Proteus, Clostridium perfringens, Shigella dysenteriae, Salmonella parathyphi, Klebsiela, Escherichia coli.

Extractul de Goldenseal conține componente bioactive unice: alcaloizi izochinolinici (berberine, hidrastine, canadine), biotină, uleiuri volatile, rezine, inozitol, vitaminele A, C și E, minerale și fitosteroli.

Principala substanță activă este berberina, un alcaloid cu numeroase efecte benefice: acțiune antiinfecțioasă, antiinflamatoare, imunostimulatoare, hemostatică, astringentă și, nu în ultimul rând, antitumorală. Sunt studii care recunosc rolul pozitiv în terapiile anticanceroase, datorită acțiunii distructive asupra telomerazei, enzima care favorizează diviziunea anormală a celulelor tumorale, detectată în peste 85% dintre tumorile canceroase.

În cazul infecției cu chlamydia, ideal este să se bea un ceai din rădăcină de goldenseal. Proprietățile acestei plante sunt antibacteriene, combat infecția accelerând imunitatea.

Salvia este foarte benefică în cazul infecției cu chlamydia. Se adaugă 2 lingurițe de salvie uscată într-o cană cu apă fierbinte și după ce se infuzează cca 7 minute, se strecoară și se bea.

Ceaiul de salvie se poate bea și de două ori pe zi. Are excelente proprietăți antibacteriene, stimulează imunitatea și ajută la recuperarea rapidă de după chlamydia.

Atenție, acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Copyright

Acest material este proprietatea site-ului www.sanatatecudetoate.ro protejat de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală.

TAGS:

«

Next post:

Afecțiunea fără simptome care te poate lăsa cu handicap. Avertismentul specialiștilor: Mii de români suferă de această boală fără să știe »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *