Cauta...
TOP
Stil de viață

Mulțumesc, cuvântul care deschide inimile. Puterea și magia sa, de ce este bine să îl folosim cât mai des

Mulțumesc, cuvântul care deschide inimile. Puterea și magia sa, de ce este bine să îl folosim cât mai des

Mulțumesc este unul dintre cuvintele capabile să deschidă inimile. Și de aceea, are și o zi în care este sărbătorit: în 11 ianuarie celebrăm ziua internațională a cuvântului mulțumesc.

Cuvânt de vibrație înaltă, cu un simplu ”mulțumesc” poți aduce pacea și liniștea între oameni. „Mulţumesc” e ca o înclinare a omului în faţa altuia şi în faţa lui Dumnezeu.

Cuvântul MULȚUMESC face parte din magica mantră denumită Ho’oponopono sau terapia iertării, unde repetăm: Mulțumesc, Iartă-mă, Îmi pare rău, Te iubesc – până când sufletul se liniștește în iertare și recunoștință.

Principiul iertării propus de dr. Len este să afli ce din tine a atras o anumită situație. “Tot ce a trebuit să fac a fost să lucrez cu propria mea persoană” a declarat Dr. Len. “Dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poți face vindecându-te pe tine.”

Vindecarea ori schimbarea încep cu asumarea responsabilității.

Ce înseamnă să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se întâmplă în viața noastră?

“Înseamnă să accepți faptul că tu însuți, nimeni altcineva, ești creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le trăiești”, afirmă Dr. Len, conștient că declarația sa poate fi șocantă sau chiar revoltătoare pentru majoritatea oamenilor.

„Ziua Internaţională a Cuvântului Mulţumesc” este sărbătorită din 1984. „Mulţumesc” reflectă recunoştinţă, preţuire, respect, comuniune; „mulţumesc” în textele vechi era „multunesc”, însemna mult-unire; în limba rusă, „spasibo” înseamnă „spasi Bog”, adică „Domnul să te păzească”; în engleză, „thank you” derivă de la „think”, cu sensul „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut”; la fel „danke” din germană; în franceză, „merçi” provine de la „mercy”, care înseamnă compasiune, sau graţie divină, la fel ca italienescul „grazie” sau „gracias”, din spaniolă, şi semnifică acceptarea compasiunii şi a graţiei divine, primite prin intermediul altei fiinţe; „obrigado”, din portugheză, duce cu gândul la reciprocitate, ca onoare, la a te simţi „obligat” de gestul celuilalt. „Mulţumesc” e ca o înclinare a omului în faţa altuia şi în faţa lui Dumnezeu.

Mulțumesc este un act sacru, este o conexiune divină, este un cuvânt puternic pe care specialiștii în dezvoltare personală ne încurajează să îl folosim zilnic, de câteva ori. Acest cuvânt creează punți energetice între oameni, semnifică faptul că ceva este recunoscut, pentru ceva ești recunoscător, iar beneficiile sunt de ambele părți: atât pentru cel care spune mulțumesc, cât și pentru cel căruia i se spune.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol.

TAGS:

«

Next post:

Dr. Florin Ioan Bălănică: Top analize recomandate dacă vreți să slăbiți sănătos »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *