Cauta...
TOP
Stil de viață

Există operații estetice care trebuie evitate în timpul verii? Explicațiile medicului specialist

Există operații estetice care trebuie evitate în timpul verii? Explicațiile medicului specialist

Există operații estetice care trebuie evitate în timpul verii? Explicațiile dr. Cristian Nițescu: Vorbim de anumite mituri perpetuate din inerție

  • În prezent, toate operațiile estetice pot fi realizate indiferent de anotimp
  • Mitul evitării anumitor operații estetice în timpul verii a apărut în anii 1970 în SUA
  • Recuperarea în urma unei operații estetice durează între 24 de ore și 15 zile

 Începutul verii reprezintă momentul optim pentru plănuirea vacanțelor. Și, pentru că o vacanță este cu atât mai reușită cu cât te simți mai bine în pielea ta, cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic încep să-și planifice consultațiile la clinicile de chirurgie estetică.

Una dintre cele mai dese întrebări primite de chirurgii esteticieni în această perioadă face referire la operațiile estetice nerecomandate pe timp de vară.

Ce operații estetice trebuie evitate în timpul verii?

„În ziua de azi ne bucurăm de un confort termic atât de ușor de asigurat și întreținut încât nu există nicio operație estetică ce nu poate fi realizată în timpul verii. Ba mai mult, pacienții încep din ce în ce mai des să își împartă concediul de vară în două părți: Prima dată vor să realizeze operația estetică pe care o tot amână din lipsă de timp, pentru ca mai apoi să plece mulțumiți în vacanță,” afirmă dr. Cristian Nițescu, chirurg estetician cu peste 20 de ani experiență și mai bine de 5000 de operații estetice la activ.

Potrivit acestuia, sfaturile cu privire la evitarea anumitor operații estetice în timpul verii ar fi apărut În SUA, la începutul anilor 1970.

„În SUA vorbim de zone extrem de diferite din punct de vedere al climei. Mai mult decât atât, în anii ’70, multe dintre meserii implicau activitate în aer liber și, deci, expunerea prelungită la factorii de mediu. Tocmai din acest motiv, oamenii erau informați să nu se expună la căldură sau frig extrem. În prezent, foarte puține mai sunt meseriile practicate la -10 sau +40 grade Celsius. Așadar, informațiile care aveau sens în urmă cu 50 de ani reprezintă astăzi simple mituri perpetuate din inerție, adaugă dr. Cristian Nițescu.

Cu toate acestea, fiecare operație estetică vine la pachet cu un set de recomandări postoperatorii. Spre exemplu, în primele 15 zile după o operație de mărire a sânilor nu se recomandă expunerea directă la soare a cicatricilor proaspete de la nivelul sânilor.

De asemenea, expunerea alternativă a pielii la temperaturi calde şi reci poate exercita o presiune de adaptare accentuată, tulburări de microcirculaţie şi un proces de oxigenare insuficientă. Nu în ultimul rând, vântul şi umezeala cauzează deshidratare la nivelul pielii şi pot provoca fisurarea şi descuamarea sa.

„În prezent, aceste recomandări sunt extrem de simplu de respectat și presupun un efort minim din partea pacientului. Tocmai de aceea spun că nu există operații estetice care nu pot fi realizate într-un anotimp anume. Orice operație estetică poate fi realizată indiferent de perioada anului în care ne aflăm, cu respectarea unor minime recomandări postoperatorii,” adaugă dr. Cristian Nițescu.

Cât durează perioada de recuperare în cazul intervențiilor estetice?

„Îmbunătățirea tehnicii operatorii și, totodată, tehnologiile de ultimă generație cu care lucrează în prezent un chirurg estetician fac ca recuperarea postoperatorie să fie extrem de rapidă. În cazul operațiilor minim invazive precum injectarea de acid hialuronic sau toxină botulinică, recuperarea durează aproximativ 24 de ore. În cazul operațiilor de remodelare nas, implant mamar sau mentoplastie, recuperarea durează între 10 și 15 zile,” spune dr. Cristian Nițescu.

 

Despre dr. Cristian Nițescu:

Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică şi doctor în ştiinţe medicale, este un reputat chirurg estetician din România, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu și peste 10.000 de operații estetice la activ.

Membru a numeroase societăți științifice naționale și internaționale, este într-o permanentă perfecționare profesională, fiind recunoscut pentru tehnica și îndemânarea cu care reușește să obțină rezultatele pozitive dorite de pacienți.

TAGS:

«

Next post:

Cum se prepară plăcinta cu brânză și aluat crocant a lui mamaie, rețeta care a făcut furori la Chefi la cuțite. Concurenta Narcisa a dezvăluit-o »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *