Cauta...
TOP
Stiri

Măsurile care au permis redeschiderea cu succes a tuturor școlilor din Anglia: mască opțională și testare anti-COVID în procente uriașe. Grija principală este recuperarea orelor pierdute, bunăstarea copiilor și o înlocuire a sistemului de examinare

Măsurile care au permis redeschiderea cu succes a tuturor școlilor din Anglia: mască opțională și testare anti-COVID în procente uriașe. Grija principală este recuperarea orelor pierdute, bunăstarea copiilor și o înlocuire a sistemului de examinare

Prima zi de școală pentru milioane de elevi din Anglia s-a desfășurat în condiții bune, afirmă profesorii. Ei au declarat că organizarea COVID-19 merge bine, iar elevii se testează, dar și aplică noile reguli de protecție anti-COVID cum ar fi purtarea măștii, chiar și la gimnaziu.

Școlile primare sunt în totalitate deschise, iar gimnaziile se deschid în etape, pentru a permite realizarea testelor COVID. Premierul Boris Johnson a descris prima zi de redeschidere a școlilor ca pe un eveniment important și emoționant.

La conferința de presă susținută la Downing Street, prim-ministrul a mulțumit părinților pentru că i-au ajutat pe copii cu școala online: ”Știm cu toții că povara a căzut în mod disproporționat în sarcina femeilor, care au lucrat și au avut  grijă de copii, în același timp.”

După mai bine de două luni de școală acasă, elevii au revenit în clase, iar un sondaj rapid al sindicatului profesorilor ASCL arată că prezența la școală este una bună, iar testarea COVID merge conform planului.

MĂȘTI ȘI TESTARE

Analiza a peste 700 de unități școlare primare arată că testarea se desfășoară în procente de 90%-100% în mai bine de jumătate de școli, și de 80%-90% într-un sfert dintre acestea.

O școală din 20 testează mai puțin de 60% dintre copii.

Testarea COVID cu recoltare din nas și gât este voluntară și au existat temeri și avertismente că este greu de obținut consimțământul părinților.

În gimnazii, elevii sunt testați COVID de trei ori la școală și apoi se trece la testarea acasă, de două ori pe săptămână.

Directorii de școli au raportat o nemulțumire a elevilor legată de portul măștii într-un procent mare, de 90%, în aproape trei sferturi din gimnazii, acolo unde distanțarea fizică nu este posibilă.

Geoff Barton, președintele ASCL, spune totuși că primele estimări sunt încurajatoare. Deși portul măștii este recomandat cu tărie de guvern, nu este totuși obligatoriu.

Ministrul Educației, Vicky Ford, admite că masca îi poate face pe anumiți elevi iritați și anxioși.

Aceasta este a patra mare redeschidere a școlilor în Anglia, de la izbucnirea pandemiei, iar grija principală este recuperarea orelor pierdute, bunăstarea copiilor și o înlocuire a sistemului de examinare.

Guvernul dorește să adopte o serie de măsuri care să vină în sprijinul elevilor, inclusiv o perioadă extinsă a orelor și micșorarea vacanțelor, transmite Secretarul pentru Educație din Marea Britanie, Gavin Williamson.

Ce spune liderul laburist Sir Keir Starmer după vizita la o școală din East London: ”Trebuie ca guvernul să se ocupe serios de testare, pentru a evita un număr mare de elevi care ar putea fi nevoiți să se autoizoleze.”

Cum se vede școala prin ochii copiilor: ”Este minunat să-mi revăd prietenii!”

La Academia Bexleyheath din sud-estul Londrei, elevii reveneau la cursuri luni cu un amestec de încântare și nervozitate, explică reporterul BBC Jeanette Long.

Tomisin, în vârstă de 15 ani, a povestit BBC: ”Știu că sunt pregătită de școală, fac online de prea mult timp. E plăcut să-mi revăd prietenii și oamenii cu care vorbeam mult.” Eleva e conștientă că a rămas în urmă cu materia, dar speră că se va descurca la viitoarele examinări.

SURSA: BBC – Traducere: Irina Lungu

Copyright

Acest material este proprietatea site-ului www.sanatatecudetoate.ro protejat de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală.

TAGS:

«

Next post:

Semnele care anunță anemia și deficitul de fier. 12 informații importante pe care nu le știai despre carența acestui mineral esențial »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *