Cauta...
TOP
Studii

Remedii naturale uimitoare anti-COVID! Au proprietăți antivirale și imunostimulatoare, descoperirile importante ale unui studiu recent

Remedii naturale uimitoare anti-COVID! Au proprietăți antivirale și imunostimulatoare, descoperirile importante ale unui studiu recent

De la izbucnirea pandemiei, oamenii de știință din întreaga lume caută asiduu remedii semnificative alopate sau naturiste împotriva bolii COVID-19, declanșată de virusul SARS-CoV-2.

Evident ca un sistem imunitar puternic este mult mai capabil să facă față ”atacurilor”, comparativ cu un organism slăbit de boli cronice.

De aceea, este bine să folosim toate informațiile pe care le avem și să ne împuternicim corpul pentru a putea rezista atât în fața noului coronavirus, cât și gripelor, răcelilor sau infecțiilor.

Cercetătorii greci au demonstrat efectele antivirale ale uleiurilor de plante aromatice cretane asupra infecției cauzate de noul virus SARS-CoV-2, agentul responsabil pentru boala coronavirus (COVID-19).

Echipa savanților a descoperit că o combinație de uleiuri esențiale provenite din plante din zona bazinului mediteranean acționează remarcabil antiviral împotriva virusului SARS-CoV-2 din celulele Vero E6, în cazul formelor ușoare ale bolii. Sursa

Este vorba de amestecul de uleiuri esențiale din cimbru mediteranean (Thymbra capitata L. Cav.), salvie grecească (Salvia fruticosa Mill.) și ulei de oregano cretan (Origanum dictamnus L.).

Orice pasionat de remedii naturiste știe deja că aceste trei uleiuri sunt printre ”reginele” plantelor, adevărate antibiotice ale naturii. Așadar descoperirea vine ca o confirmare științifică a multelor beneficii aduce de aceste super plante/condimente/uleiuri.

Blendul obținut din uleiurile esențiale din plante aromatice grecești inhibă răspândirea temutului virus SARS-CoV-2, afirmă savanții greci.

Mai mult, pacienții depistați pozitivi, cu forme ușoare de COVID-19, și-au îmbunătățit considerabil starea de sănătate, dar și starea generală de spirit, după administrarea uleiurilor de cimbru, salvie și oregano.

Studiul a fost condus de cercetători ai Universității cretane din Heraklion, de la Universitatea Democritus din Alexandroupoli și de la Spitalul Universitar din Alexandroupoli.

Prof. Dr. Christos Lionis și colegii săi speră ca descoperirile lor să fie validate în studiile clinice, iar tratamentul pentru forme ușoare de COVID-19 să poată include și aceste miraculoase uleiuri esențiale.

TAGS:

«

Next post:

Ce trebuie să știm despre hernia de disc cervicală? Medic neurochirurg: Principalele cauze declanșatoare în acest diagnostic »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *