Cauta...
TOP
Stil de viață

Terapia plăcută și plină de beneficii care ne întărește sistemul imunitar. Recomandările unui cunoscut specialist

Terapia plăcută și plină de beneficii care ne întărește sistemul imunitar. Recomandările unui cunoscut specialist

De ce este important masajul în stimularea sistemului imunitar? În această perioadă în care sistemul nostru imunitar este cel mai solicitat, avem responsabilitatea să ne ajutăm să trăim.

Să trăim frumos și să trăim sănătos. Există specialiști care recomandă o sumedenie de terapii, de soluții care vin în ajutorul imunității noastre, iar cel mai des recomandat este masajul. Fie că vorbim despre masajul cu bambus, fie că vorbim despre masajul cu pietre calde, cel puțin o ședință pe săptămână ar fi cel mai bun cadou pe care ai putea să ți-l faci.

 

„Persoanele care au stil de viață stresant, persoanele care se hrănesc prost sau care se odihnesc puțin au o deficiență evidentă la nivelul sistemului imunitar. În mod normal, corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. Din păcate, atunci când este atacat din exterior, acesta are nevoie de ajutor. Masajul, iată, are rol important în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la „construirea” celulelor protectoare din organism, cele care neutralizează atacatorii precum cancerul, bacteriile şi virușii.”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

„Masajul, punctual, îmbunătățește circulația sângelui și funcționarea sistemelor urinar şi digestiv. Îmbunătățește calitatea somnului şi pune umărul la creșterea imunităţii în cazul copiilor, dar și al adulţilor”, continuă specialistul.

Pe de altă parte, „masajul cu pietre calde este o variantă foarte apreciată a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei care permite ca pietrele să alunece uşor de-a lungul muşchilor. Acestea sunt încălzite şi aplicate cu scopul de a masa spatele. La final, tratamentul este continuat cu un masaj obişnuit, ce are la bază tehnica suedeză.

După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă. În funcţie de durata ședinței de masaj, procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului. Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi cu scopul de a reduce stresul şi tensiunea.”, conchide Dan Bujor.

TAGS:

«

Next post:

Ceaiul care-ți protejează plămânii și îmbunătățește capacitatea respiratorie. Ameliorează tusea, astmul, bronșita, iar beneficiile sale nu se opresc aici »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *