Cauta...
TOP
Studii

Uleiul care ar putea preveni îmbolnăvirea de Covid-19! Concluziile uimitoare ale unui studiu în desfășurare

Uleiul care ar putea preveni îmbolnăvirea de Covid-19! Concluziile uimitoare ale unui studiu în desfășurare

Este cel mai mare studiu în derulare cu 80.000 de voluntari din Norvegia, iar concluziile, până acum, sunt uimitoare: acest ulei ar putea preveni îmbolnăvirea de Covid-19.

Uleiul din ficat de cod nu este doar sănătos și cu efecte miraculoase pentru sănătatea organismului, dar mai are câteva proprietăți extrem de apreciate în contextul actual pandemic: ar putea preveni îmbolnăvirea de Covid-19!

Persoanele care iau ulei de ficat de cod ar putea avea un risc mai scăzut de a face Covid-19 sau, dacă se infectează, au șanse mai mici de a dezvolta complicații, este ipoteza celui mai mare studiu clinic care se desfășoară în acest moment în Norvegia. 

Studiul clinic a început în luna noiembrie și va include cel puțin 80.000 de persoane cu vârsta sub 75 de ani care nu au luat ulei de ficat de cod, capsule cu ulei de pește, vitamina D sau multivitamine în ultimul an. Jumătate dintre ei vor lua o doză zilnică de ulei din ficat de cod, iar cealaltă jumătate va primi un produs placebo. Ei vor fi aleși aleatoriu, așa că nu vor ști ce produs li se va administra. Rezultatele vor fi disponibile anul viitor, în luna mai. Tot atunci, studiul va arăta ce efecte are acest tip de ulei asupra altor boli virale, cum ar fi gripa sezonieră și răcelile obișnuite.

Proiectul face parte din Koronastudien, un studiu mai amplu al Spitalului Universitar din Oslo. Încă din martie, specialiștii de aici au invitat norvegienii să răspundă la un chestionar online despre obiceiurile lor de viață: ce suplimente alimentare iau și ce simptome au avut cei care s-au infectat cu noul coronavirus. Aproximativ 150.000 de persoane au răspuns până acum, iar răspunsurile lor arată că  persoanele care consumă în mod regulat ulei de ficat de cod sunt mai puțin predispuse la infectare, iar cele care contractează totuși virusul,  dezvoltă forme ușoare ale bolii.

Uleiul de ficat de cod este bogat în vitamina D și acizi grași Omega-3 (în special EPA și DHA, doi dintre cei mai importanți acizi grași polinesaturați).

Studiul este parțial finanțat de compania Orkla Health, care produce marca Möller’s Cod Liver Oil. Acesta este și produsul utilizat în cadrul studiului.

„Am fost contactați de Spitalul Universitar din Oslo și am văzut aceasta ca o oportunitate de a contribui la lupta împotriva pandemiei, obținând în același timp o nouă perspectivă asupra efectelor pozitive ale consumului de ulei de ficat de cod”, spune Gunnhild Aarstad, director de cercetare, dezvoltare și inovare la compania Orkla Health.

Möller’s există din 1854, iar pandemia cu coronavirus nu este prima ocazie din istorie când Möller’s contribuie la menținerea sănătății populației în momente de cumpănă:

  • În timpul celui de-al doilea mondial a fost introdus în rația zilnică alimentară (pe cartelă), în condițiile în care hrana se găsea greu și populația era malnutrită.
  • Din 1930, uleiul de ficat de cod Möller’s este singurul supliment alimentar recomandat de autoritățile norvegiene (astăzi Consiliul Național pentru Nutriție). Se recomandă aportul zilnic, continuu, pentru întreaga viață.
  • Din 1932 a fost introdus de către guvernul norvegian în școli, alături de lapte, pâine și fructe, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea copiilor, măsura fiind cunoscută sub numele de „Oslo breakfast”.

Gama Möller’s este distribuită în România de Pharmabrands, companie specializată în sales & marketing farmaceutic. Compania mai are în portofoliu: Impruvis, BioSil, Perspirex, gelX Oral Spray.

TAGS:

«

Next post:

Se întâmplă de azi! Planeta Iubirii intră în Scorpion și tulbură apele multor zodii. Horoscop Oana Hanganu: la ce să se aștepte fiecare semn, în parte »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *