Cauta...
TOP
Sanatate

Ce mâncăm pentru sănătatea sistemului circulator? Cele mai recomandate alimente, dar și cele de care e bine să ne ferim

Ce mâncăm pentru sănătatea sistemului circulator? Cele mai recomandate alimente, dar și cele de care e bine să ne ferim

Care sunt alimentele BUNE, dar și alimentele RELE pentru SISTEMUL CIRCULATOR?

Mâinile și picioarele reci sunt o situație pe care o experimentezi fie că e iarnă, fie că e vară? Știai că această experiență are de-a face cu sănătatea sistemului circulator? Ei bine, da, aici s-ar putea să fie ceva dereglări. Nutriționistul clinicii Masaya, Wasim Nazer, susține că alimentația poate fi cheia acestei situații medicale neplăcute.

În continuare, împreună cu specialistul vom descoperi care sunt alimentele BUNE, dar și alimentele RELE pentru SISTEMUL CIRCULATOR

„Inima și vasele sanguine reprezintă cele mai importante componente care fac parte din sistemul circulator, iar bătăile inimii au rolul de a împinge sângele către vasele care transportă atât oxigenul, cât și nutrimentele necesare organismului. Pentru ca sistemul circulator să fie protejat în permanență, există o serie de alimente benefice, care trebuie consumate cu precădere, iar astfel pot fi prevenite numeroase afecțiuni circulatorii sau alte complicații”, explică specialistul.

Alimente BUNE pentru SISTEMUL CIRCULATOR!


1.Ciocolata neagră – ajută la producerea oxidului nitric, un element esențial pentru protejarea venelor, dar și a inimii. În plus, pudra de cacao este o sursă foarte bună de antioxidanți (diminuează valorile tensiunii arteriale, diminuează nivelul de colesterol).


2.Turmericul – stimulează circulația și întărirea arterelor.


3.Sucul de sfeclă roșie –  ajută la transportarea oxigenului către mușchi într-un ritm mai alert.


4.Varza de Bruxelles – este o sursă foarte bună de vitamina C, fiind totodată un antioxidant care ajută la prevenirea dilatării arterelor.


5.Usturoiul – previne înfundarea arterelor. Se recomandă consumul a cel puțin 2-3 căței de usturoi în fiecare zi.

Alimente RELE pentru SISTEMUL CIRCULATOR

1. Mâncăruri pline de grăsime – îngreunează capacitatea organismului de a transporta atât sângele, cât și oxigenul din corp.

2. Mezelurile – sunt extrem de nesănătoase din cauza conținutului de ingrediente nesănătoase care produc efecte adverse, începând de la creșterea în greutate și până la îngroșarea sângelui.

3. Băuturile carbogazoase – sunt total lipsite de componente nutritive, determină creșteri rapide în greutate și favorizează apariția diabetului.

TAGS:

«

Next post:

Medic român: Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate. Nu trebuie să vă lipsească în sezonul rece »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *