Cauta...
TOP
Sanatate

Medic român: Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate. Nu trebuie să vă lipsească în sezonul rece

Medic român: Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate. Nu trebuie să vă lipsească în sezonul rece

Imunitatea este de bază, ea reprezintă scutul de protecție care ne apără ne virusuri și alte amenințări. În contextul pandemiei de COVID-19, este bine să cunoaștem lista alimentelor care ne întăresc sistemul imunitar.

Medicul român Adina Alberts a explicat pe contul său de socializare care sunt produsele ce trebuie consumate regulat în sezonul rece, pentru a ține departe răcelile, virozele și chiar virusul SARS-CoV-2.

Iată ce spune cunoscutul medic: ”În această perioadă nu trebuie să lipsească din alimentația dvs următoarele:

1.Fructele de genul citricelor, mere, kiwi

2.Ardeiul roșu, gogoșarul, ardeiul capia, ardeiul iute

3.Legume verzi de tipul spanac, mangold, salată, pătrunjel verde, năsturelul, sau brocoli și fasole verde consumate crude sau preparate “al dente”

4.Iaurtul, kefirul, sana, laptele bătut

5.Ciupercile champignon, bureți, gălbiori, hribi, shiitake, maitake

6.Ghimbirul

7.Rădăcina de fenicul

8.Nucile, migdalele, nucile caju.”

Ce facem și pentru imunitatea copiilor? Medicul Adina Alberts elucidează și această dilemă:

”Foarte mulți dintre dvs m-ați întrebat cum poate fi întărită imunitatea copiilor cu vârste cuprinse între 2-10 ani. Am sunat o colegă, medic primar boli infecțioase cu competență în pediatrie, căreia îi mulțumesc și pe această cale pentru ajutor, și mă grăbesc să împărtășesc cu dvs ceea ce am aflat.

Până la 2 ani copiii iau de regula Vigantol, adică Vitamina D3. Vigantolul face parte din schema clasică antirahitism indicată de toți medicii pediatri din România. De asemenea, alimentele care sunt pentru copiii mici, și pe care le găsiți în farmacii/magazinele de profil, de genul cerealelor și a biscuiților, sunt de regulă potențate cu vitamine și minerale în proporții echilibrate destinate celor mici.

În cazul răcelilor dese sau a altor patologii în care scade imunitatea organismului, este prioritară opinia competentă a unui medic specialist pentru a fi tratată și rezolvată patologia de bază.

După 2 ani putem să administrăm copiilor vitamina C, D, echinaceea, preparatele GEMOTERAPICE din brad, măceș, cătină, coacăz, mesteacăn, etc, de preferat la indicația specialiștilor.

Produse de genul Imunogrip sau Imunorestan se pot administra începând cu vârsta de 1 an respectând indicațiile din prospect. Ambele pot fi administrate și preventiv.

De asemenea se poate administra Oscilococcinum, Stodal, dar și alte tratamente homeopate personalizate, indicate de un medic cu competență în homeopatie.

Mulțumesc Dr Cristina Popescu

Synergy Medical Center”, conchide medicul Adina Alberts, pe pagina dumneai de Facebook.

TAGS:

«

Next post:

Cele mai bune cinci soluții pentru a preveni pietrele la rinichi »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *